Posljednja šansa za 1.879 obveznika

A. J. R.
Posljednja šansa za 1.879 obveznika

Banjaluka - Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH pozvala je 1.879 poreskih i akciznih obveznika iz BiH koji nisu podnijeli zahtjev za registraciju za korišćenje njihovih elektronskih usluga, da to urade što prije ili će u suprotnom snositi sankcije.

U UIO su istakli da je ovo posljednji poziv privrednicima, te naveli da prijave poreza na dodatu vrijednost (PDV) i akcizne prijave za januar ove godine, čiji rok za dostavljanje ističe u ponedjeljak, obveznici mogu dostaviti isključivo elektronskim putem.

- Svi koji se nisu registrovali za elektronske usluge neće moći podnijeti poreske prijave. Time će počiniti prekršaj i po službenoj dužnosti za sve takve obveznike izvršićemo razrez poreske obaveze i izdati nalog za prinudnu naplatu. Obveznicima koji ne podnesu poresku prijavu biće izdati i prekršajni nalozi - saopšteno je iz UIO. Dodali su da od ove godine ne postoji mogućnost dostavljanja prijava u papirnom obliku, te naveli da se za elektronsku komunikaciju sa UIO registrovalo 44.120 poreskih obveznika.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana