Посао добија 30 асистената

Д. С.
Посао добија 30 асистената

Бањалука - Посао на факултетима Универзитета у Бањалуци у првој половини 2018. године добиће 30 асистената, одлучио је јуче Сенат ове високошколске установе.

Вршилац дужности ректора Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин истакао је да су протеклих двадесетак дана заједно са студентима анализирали све њихове захтјеве.

- Заједничким снагама смо донијели приједлоге, у чему су нас подржали и сви декани. Са захтјевима студената упознали смо и представнике Владе РС, са којима је договорена прецизна анализа потреба асистената на оба јавна универзитета у Српској - рекао је Гајанин.

Предсједник Уније студената РС Ратко Савић истакао је да би конкурс за 20 асистента требало да буде расписан до краја ове године.

- Конкурс за још десетак асистената може се очекивати половином наредне године. Осталих 70 асистената требало би да буде запослено до краја 2018. године. У томе имамо и подршку предсједника РС и премијерке - казао је Савић.

Додао је да су захтјеви студената полако почели да се испуњавају, што потврђује и укидање казни за кашњење са уписом семестра у висини од 50 КМ.

- Сенат је препознао све захтјеве студената и позитивно одговорио на њих - рекао је Савић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана