Posao dobija 30 asistenata

D. S.
Posao dobija 30 asistenata

Banjaluka - Posao na fakultetima Univerziteta u Banjaluci u prvoj polovini 2018. godine dobiće 30 asistenata, odlučio je juče Senat ove visokoškolske ustanove.

Vršilac dužnosti rektora Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin istakao je da su proteklih dvadesetak dana zajedno sa studentima analizirali sve njihove zahtjeve.

- Zajedničkim snagama smo donijeli prijedloge, u čemu su nas podržali i svi dekani. Sa zahtjevima studenata upoznali smo i predstavnike Vlade RS, sa kojima je dogovorena precizna analiza potreba asistenata na oba javna univerziteta u Srpskoj - rekao je Gajanin.

Predsjednik Unije studenata RS Ratko Savić istakao je da bi konkurs za 20 asistenta trebalo da bude raspisan do kraja ove godine.

- Konkurs za još desetak asistenata može se očekivati polovinom naredne godine. Ostalih 70 asistenata trebalo bi da bude zaposleno do kraja 2018. godine. U tome imamo i podršku predsjednika RS i premijerke - kazao je Savić.

Dodao je da su zahtjevi studenata polako počeli da se ispunjavaju, što potvrđuje i ukidanje kazni za kašnjenje sa upisom semestra u visini od 50 KM.

- Senat je prepoznao sve zahtjeve studenata i pozitivno odgovorio na njih - rekao je Savić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana