Егзодус Срба из Сарајева не смије пасти у заборав

В. К.
Егзодус Срба из Сарајева не смије пасти у заборав

Источно Сарајево - Република Српска ће 16. марта обиљежити још једну годишњицу од егзодуса Срба из Сарајева, а кључна порука је да тај догађај из новије историје не смије бити заборављен.

Тим поводом ће у понедјељак у Источном Сарајеву, бити одржан састанак  представника тог града и припадајућих општина са надлежнима у Влади Републике Српске, предсједницима регионалних и општинских борачких организација, Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила те представницима Полицијске управе Источно Сарајево.

Одбор Владе Републике Српске за његовање традиције ослободилачких ратова и Одбор Народне скупштине за борачку и инвалидску заштиту лани су једногласно усвојили иницијативу надлежних у Источном Сарајеву да датум обиљежавања егзодуса Срба из Сарајева, 16. март, буде уврштен у календар обиљежавања догађаја које организује Одбор Владе.

Директор Бироа за људска права при Демократској иницијативи сарајевских Срба Душан Шеховац каже да подржава обиљежавање сваког битног догађаја који се односи на српски народ.

- Егзодус Срба из Сарајева је битан догађај за српски народ. Волио би да се тај догађај објективно изучи и сагледа те објективно преноси генерацијама које долазе - рекао је Шеховац.

Начелник Источног Новог Сарајева Љубиша Ћосић рекао је да је тај датум веома важан и да га треба обиљежити на територији цијелог града Источно Сарајево.

- Никада не смијемо заборавити ни престати обиљежавати те дане - рекао је Ћосић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана