Egzodus Srba iz Sarajeva ne smije pasti u zaborav

V. K.
Egzodus Srba iz Sarajeva ne smije pasti u zaborav

Istočno Sarajevo - Republika Srpska će 16. marta obilježiti još jednu godišnjicu od egzodusa Srba iz Sarajeva, a ključna poruka je da taj događaj iz novije istorije ne smije biti zaboravljen.

Tim povodom će u ponedjeljak u Istočnom Sarajevu, biti održan sastanak  predstavnika tog grada i pripadajućih opština sa nadležnima u Vladi Republike Srpske, predsjednicima regionalnih i opštinskih boračkih organizacija, Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila te predstavnicima Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Odbor Vlade Republike Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova i Odbor Narodne skupštine za boračku i invalidsku zaštitu lani su jednoglasno usvojili inicijativu nadležnih u Istočnom Sarajevu da datum obilježavanja egzodusa Srba iz Sarajeva, 16. mart, bude uvršten u kalendar obilježavanja događaja koje organizuje Odbor Vlade.

Direktor Biroa za ljudska prava pri Demokratskoj inicijativi sarajevskih Srba Dušan Šehovac kaže da podržava obilježavanje svakog bitnog događaja koji se odnosi na srpski narod.

- Egzodus Srba iz Sarajeva je bitan događaj za srpski narod. Volio bi da se taj događaj objektivno izuči i sagleda te objektivno prenosi generacijama koje dolaze - rekao je Šehovac.

Načelnik Istočnog Novog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je da je taj datum veoma važan i da ga treba obilježiti na teritoriji cijelog grada Istočno Sarajevo.

- Nikada ne smijemo zaboraviti ni prestati obilježavati te dane - rekao je Ćosić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana