Vodu za piće dobilo šest mjesnih zajednica

Brane Radulović
Vodu za piće dobilo šest mjesnih zajednica

PRNjAVOR - U Šibovskoj kod Prnjavora u utorak uveče je ozvaničen završetak izgradnje prve faze izvorišta Povelič, sa kojeg se vodom za piće snabdijeva šest mjesnih zajednica sjevernog dijela opštine Prnjavor.

Vlada Republike Srpske je u ovaj projekat uložila 5,7 miliona maraka, od čega je za izgradnju prve faze utrošeno tri miliona KM.
Ovom značajnom događaju za opštinu Prnjavor prisustvovali su član Predsjedništva BiH iz RS Nebojša Radmanović, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Nikola Špirić, članovi Vlade RS i predstavnici lokalne vlasti.
- Raduje me da su poslovi poslije dugogodišnjeg prekida nastavljeni, odnosno da je nova vlast u Prnjavoru na praktičan način pokazala želju da se ovo pitanje konačno riješi - rekao je Radmanović simboličnim puštanjem u funkciju vode iz bazena u naselju Kitića brdo.

Svečanosti su, zajedno sa nekoliko hiljada stanovnika ovog dijela prnjavorske opštine, prisustvovali brojni drugi gosti iz susjednih lokalnih zajednica.

- Od izvorišta Povelič do ovog bazena je 9.700 metara urađene vodovodne mreže, a sada je na domaćinstvima da počnu izgradnju sekundarne mreže do svojih kuća - rekao je na svečanosti načelnik opštine Darko Tomaš.

Već su završene pripreme za izgradnju bazena na Pezerovom brdu i na Maćinom brdu, a realizacija druge faze ovog projekta počinje do kraja ovog mjeseca.

- Do sada smo imali velikih problema u vodosnabdijevanju, a vlasnici većih farmi svakodnevno su morali cisternama dovoziti vodu za domaće životinje. Sada i taj problem ostavljamo iza sebe. Zahvalni smo svima koji su nam pomogli, prvenstveno Vladi Republike Srpske i opštinskom rukovodstvu u Prnjavoru - naglasio je poljoprivrednik iz Šibovske Vladimir Usorac.

Povodom puštanja u funkciju novog bazena u Šibovskoj je upriličeno veliko narodno veselje.

Odugovlačenje

Radovi na uređenju izvorišta Povelič počeli su još 2002. godine, ali je dugo vremena posao mirovao, pa je više od 12.000 stanovnika sjevernog dijela opštine oduševljeno jer rješavaju izuzetno težak problem nedostatka dovoljne količine vode za piće u svojim domaćinstvima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana