Костајница: Три пожара у једном дану, узрок људски фактор

Срна
Костајница: Три пожара у једном дану, узрок људски фактор

Костајница - Припадници Добровољног ватрогасног друштва Костајница угасили су три пожара у којима је изгорјело око 13 хектара ниског растиња и шикаре и позвали грађане на опрез, јер је узрок сва три пожара људски фактор.

Командир Добровољног ватрогасног друштва Костајница Синиша Глушица рекао је Срни да су се сва три пожара догодила јуче и синоћ.

“Први пожар избио је у 15.00 часова у селу Календери гдје је изгорјело шест хектара ниског растиња, а пожар је угашен након два сата”, рекао је Глушица.

Он је навео да су у 18.05 часова мјештани села Мракодол пријавили други пожар који је угашен у 20.00 часова, а ватра је захватила четири хектара ниског растиња.

Према његовим ријечима, трећи пожар избио је у 20.30 часова у селу Календери гдје су ватрогасци интервенисали три сата, а изгорјело је три хектара шикаре и ниског растиња.

Глушица је позвао грађане на опрез јер почиње сезона прољећних радова када су овакви пожари најчешћи.

“Неконтролисаним паљењем корова и отпада угрожена су насељена мјеста у близини шума, обрадивог и запуштеног земљишта. Зато апелујем на грађане да буду опрезни и да спаљују коров у раним јутрањим сатима, док је још роса, како би се смањила могућност ширења ватре”, закључио је Глушица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана