Kostajnica: Tri požara u jednom danu, uzrok ljudski faktor

Srna
Kostajnica: Tri požara u jednom danu, uzrok ljudski faktor

Kostajnica - Pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kostajnica ugasili su tri požara u kojima je izgorjelo oko 13 hektara niskog rastinja i šikare i pozvali građane na oprez, jer je uzrok sva tri požara ljudski faktor.

Komandir Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kostajnica Siniša Glušica rekao je Srni da su se sva tri požara dogodila juče i sinoć.

“Prvi požar izbio je u 15.00 časova u selu Kalenderi gdje je izgorjelo šest hektara niskog rastinja, a požar je ugašen nakon dva sata”, rekao je Glušica.

On je naveo da su u 18.05 časova mještani sela Mrakodol prijavili drugi požar koji je ugašen u 20.00 časova, a vatra je zahvatila četiri hektara niskog rastinja.

Prema njegovim riječima, treći požar izbio je u 20.30 časova u selu Kalenderi gdje su vatrogasci intervenisali tri sata, a izgorjelo je tri hektara šikare i niskog rastinja.

Glušica je pozvao građane na oprez jer počinje sezona proljećnih radova kada su ovakvi požari najčešći.

“Nekontrolisanim paljenjem korova i otpada ugrožena su naseljena mjesta u blizini šuma, obradivog i zapuštenog zemljišta. Zato apelujem na građane da budu oprezni i da spaljuju korov u ranim jutranjim satima, dok je još rosa, kako bi se smanjila mogućnost širenja vatre”, zaključio je Glušica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana