Вучковић: На рачуну Фонда солидарности око шест милиона КМ

Срна
Вучковић: На рачуну Фонда солидарности око шест милиона КМ

Бањалука - На рачуну Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству тренутно је на располагању око шест милиона КМ, изјавила је Срни вршилац дужности директора овог фонда Јасминка Вучковић.

Вучковићева је рекла да је Фонд до сада одобрио 74 захтјева за лијечење и дијагностику 64 дјеце у иностранству и за то је уплаћено око 1,8 милиона КМ.

Она је навела да је, од укупно очекиваног прихода од 141.647 КМ, на рачуну Фонда под врстом прихода који се односи на обавезе општина и градова Републике Српске до 31. децембра 2018. године уплаћено 102.463 КМ.

"Анализом свих прихода током 2018. године примијетили смо да су се дешавале грешке приликом уплате доприноса у смислу кориштења погрешне врсте прихода. Могуће је да су у овој анализи недостајућа средства измирена на начин да су општине и градови можда користили погрешну шифру за врсту прихода", рекла је Вучковићева.

Вучковићева је рекла да је Фонд прослиједио свим општинама и градовима списак неплаћених обавеза на одређени дан, те да су општине и градови дужни да до почетка фебруара потврде Фонду оно што су уплатили и оно што дугују.

"Ријеч је о износу од око 40.000 КМ којег дугују градови и општине Фонду и вјерујем да ћемо до завршних рачуна до краја фебруара имати све уплате", додала је Вучковићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана