Прихваћено задужење од 10,9 милиона КМ по пројекту енергетске ефикасности

Срна
Прихваћено задужење од 10,9 милиона КМ по пројекту енергетске ефикасности
Прихваћено задужење од 10,9 милиона КМ по пројекту енергетске ефикасности

Бањалука - Народна скупштина Републике Српске усвојила је одлуку о прихватању задужења Српске према Свјетској банци - Међународној банци за обнову и развој /ИБРД/ за додатно финансирање по Пројекту енергетске ефикасности у БиХ у износу од 10.910.796 евра.

Ријеч је о 40 одсто укупног кредита за БиХ који износи 27.276.989 евра.

Народна скупштина је усвојила и Нацрт стратегије за унапређење положаја старих у Републици Српској од 2019. до 2028. године, чији је циљ омогућавање здравог и активног старења, враћање породичних вриједности и моралних норми и развијање међугенерацијске солидарности.

Скупштина је усвојила и Нацрт стратегије за унапређење сексуалног и репродуктивног здравља у Републици Српској за период 2019-2029. година којом је предвиђено да систем здравствене заштите обезбиједи доступну и квалитетну заштиту сексуалног и репродуктивног здравља.

Посланици су усвојили и извјештај о раду и извршењу финансијског плана - буџета Фонда солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству за 2018. годину, као и извјештај за прошлу годину о раду Омбудсмана за дјецу Републике Српске.

К знању је примљен извјештај за прошлу годину о раду Омбудсмена за људска права БиХ, а у вези с тим је, на приједлог Клуба посланика СДС-а, усвојен закључак у коме парламент Српске тражи од Омбудсмана да сачини и у року од 90 дана достави на разматрање специјални извјештај о заступљености конститутивних народа у институцијама БиХ, са акцентом на заступљеност Срба у структури влада и других институција кантона и Федерације БиХ.

Након гласања о апсолвираним тачкама дневног реда, предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић закључио је рад 4. редовне сједнице.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана