Додик: Хоманова радила на штету Републике Српске, а тиме и против БиХ

Срна
Додик: Хоманова радила на штету Републике Српске, а тиме и против БиХ

Источно Сарајево - Предсједавајући и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик обавијестио је амбасадора Њемачке у БиХ Кристијан Хоман да не може удовољити њеном захтјеву за опроштајним сусретом с обзиром да је није примио ни у наступну посјету.

“Поред тога, као амбасадор Савезне Републике Њемачке у БиХ у протекле више од три године радили сте на штету српског народа и Републике Српске, а тиме и против саме БиХ и њеног Уставом предвиђеног уређења”, истакао је Додик у писму упућеном Хомановој.

Он је навео да је било очекивано да Хоманова, као представник земље која на овим просторима носи тешко историјско бреме, покаже више разумијевања и дипломатског сензибилитета у свом раду.

“Међутим, Ваши јавни наступи и дипломатске активности током боравка у Сарајеву били су политички обојени, субјективни и дипломатски непримјерни о чему ћу обавијестити и највише представнике Савезне Републике Њемачке”, истакао је предсједавајући и српски члан Предсједништва БиХ.

Додик је нагласио да веома цијени напоре Савезне Републике Њемачке да својим искуствима и помоћи допринесе процесу помирења и изградње трајног мира на цијелом простору Балкана, али са жаљењем мора да констатује да она није била адекватан представник такве једне Њемачке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана