Вицо Зељковић, потпредсједник Управног одбора Борца: Борац ће измирити све обавезе на вријеме

Дарко Пашагић
Вицо Зељковић, потпредсједник Управног одбора Борца: Борац ће измирити све обавезе на вријеме

Бањалука - Све што је требало да урадимо да Борац без икаквих проблема започне прољећни дио такмичења смо урадили, али то је само мали дио финансијских обавеза које морамо измирити овог прољећа.

Истакао је ово потпредсједник бањалучког премијерлигаша Вицо Зељковић и додао да су ових дана у току разговори са свима онима којима су "црвено-плави" дужни.

- Предуслови да се одигра недјељна утакмица против Радника су били да ријешимо дуговања према Савезу на основу казни и да постигнемо договор са Слободом из Мркоњић Града на име тренинг компензације за Предрага Зекановића. Дуг према Савезу на основу казни, а то укључује првенство у сезони 2015/16. када смо испали из Премијер лиге и јесењи дио овог првенства износи 60.000 марака. Уплатили смо сада 10.000 марака уз обавезу да у наредних пет рата у истом износу уплатимо до сваког 15. у мјесецу. Захвалио бих и челницима Слободе, којој смо дужни 24.000 марака за тренинг компензацију за Зекановића. И са њима смо постигли договор да дуг ријешимо у неколико мјесечних рата - нагласио је Зељковић.

За још два играча бивши клубови потражују новац за тренинг компензацију.

- Са Сутјеском из Фоче смо већ постигли договор за тренинг компензацију за Владана Даниловића у износу од 15.600 марака и то ћемо почети ускоро да измирујемо. Иста обавеза нас очекује и према Козари за голмана Немања Тркуљу. Износ који дугујемо биће познат у наредним данима када ћемо сјести и надам се постићи договор и са челницима Градишчана - наставио је Зељковић.

Међутим, то је само дио новца који ће у наредном периоду морати да измире на Градском стадиону према онима којима су дужни. Наиме, Дисциплинска комисија ФС БиХ дала је клубовима рок до 15. марта да измире дуговања иначе ће услиједити аутоматска суспензија, а самим тим неће се моћи добити ни лиценца за наредно првенство. Борац би до тог дана морао да измири 59.280 марака. Највише се дугује тренеру голмана Радовану Гајићу, чак 17.780 марака. Борац је Небојши Рунићу дужан 10.000 КМ, Гедеону Гузини 9.000, Ненаду Киси 7.500, Чедомиру Ћулуму 6.000, Немањи Видовићу 3.000 и бившем тренеру Петру Курчубићу 6.000 марака.

- Иако се налазимо у тешкој ситуацији, баш као и ранијих година сва дуговања ћемо измирити у предвиђеном времену и добићемо лиценцу. До тада ће сигурно, а вјерујем и раније бити уплаћено и 100.000 евра од агенције која је откупила уговор и преузела бригу о Владану Даниловићу. Новац би можда већ био и уплаћен, али нисмо још пронашли начин како да се трансакција изврши, јер као што је познато наш рачун је блокиран. Међутим, очекујем да уплата буде најкасније за десет дана. Наравно, ту и даље постоје велика дуговања према "Џаји", са којим ће поново наредних дана сјести и разговарати - истакао је потпредсједник Борца.

Клуб притискају и енормни дугови за утрошак електричне енергије, према Пореској управи...

- Није ми јасно како је неко дозвољавао да се струја користи 20 година, а да то нико не плаћа. Успјели смо направити репрограм са Електрокрајином и сада редовне измирујемо мјесечне рате. Очекујем убрзо да нам Пореска управа поново, као и ранијих година пролонгира на годину дуговање, али не знам шта ће бити наредне године. Уз све то и невријеме у децембру нам је направило велику штету на огради и срушило семафор, који ћемо оспособити до прве домаће утакмице са Крупом - додао је Зељковић.

Дуговања  

Фудбалски клуб Борац до петка у подне морао је Дисциплинској комисији ФС БиХ показати сва дуговања у износу од 85.769 марака према тренерима и физиотерапеутима (Стојан Малбашић 24.160, Жељко Врањеш 23.250, Драшко Жижић 12.435, Марко Тешић 11.864, Драган Марјановић 11.660 и Дејан Рађеновић 2.400 марака).

- То смо урадили, али то није нешто што у овом тренутку блокира одигравање наших утакмица. Сада је на реду првостепена комисија, потом и другостепена и ови износи су нешто што би могло да стигне на наплату кроз који мјесец - нагласио је Зељковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана