Uspješna sezona košarkašice iz Trebinja: Kaporova sezonu krunisala trofejima

Ratomir Mijanović
Uspješna sezona košarkašice iz Trebinja: Kaporova sezonu krunisala trofejima

Trebinje - Povratak na parket košarkašice iz Trebinja Tamare Kapor nakon oporavka od teške povrede bio je i više nego uspješan pošto je stigla do dvije šampionske titule.

Prvo je sa svojom Budućnosti bila najbolja u Jadranskoj ligi (NjABA) da bi potom Podgoričanke potvrdile dominaciju u domaćem prvenstvu gdje su takođe stigle do trofeja namijenjenog prvaku, te u Kupu Crne Gore. Podgoričanke su deveti put osvojile šampionsku titulu, sedmi put uzastopno.

- Ako je suditi po rezultatima u muškoj i ženskoj konkurenciji, ove sezone najbolja košarka na Jadranu igra se u Podgorici. Pored nas, i muška ekipa Budućnosti je šampion Jadranske lige što nije čudo pošto je napravljena odlična selekcija, pametno se ulaže i radi na dugoročne staze - izjavila je Kaporova.

Tamaru je sportski put iz Leotara vodio u banjalučki Mladi Krajišnik, zenički Čelik, beogradski "Radivoj Korać" i podgoričku Budućnost, a u svim pomenutim klubovima po pravilu je dolazila do trofeja.

- Posljednja godina bila je za mene i te kako turbulentna. Doživjela sam tešku povredu ukrštenih ligamenata, operisala koljeno, oporavljala se, trenirala i imala cilj da se oporavim i ponovo vratim u vrhunsku formu. Kada sam se u decembru vratila na teren, to je bio prvi veliki korak, a kasnije, kad je došla titula regionalne NjABA lige, bila sam svjesna da se svaki rad i te kako isplati - kazala je Tamara.

Njoj ovo nije prvi put da dolazi do šampionskog pehara u regionalnom takmičenju jer je to ranije učinila sa ekipom "Radivoj Korać", ali je ovaj trijumf imao veću specifičnu težinu.

- Ovaj pehar mnogo mi više znači jer sam se vratila na teren nakon teške povrede. Imamo odličnu ekipu i osjećam da ćemo još dugo vladati Jadranom - rekla je Kaporova.

Srećna zbog bivšeg kluba

Srećna je zbog uspjeha svog matičnog kluba Trebinja 03 koji je postao šampion Republike Srpske i vratio se u Ligu BiH.

- Bila sam presrećna kad sam čula za ovaj odličan rezultat naših djevojaka. Od srca čestitam njima, ali i mojim nekadašnjim trenerima Miloradu Nadaždinu i Draganu Mrdiću. Ponekad se pitam, da smo ostale sve na okupu, mi Trebinjke, dokle bismo samo stigle - istakla je sa Tamara sa dozom sjete u glasu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana