Subotić: Skupština Džudo saveza je legalno zakazana

Darko Dragičević
Subotić: Skupština Džudo saveza je legalno zakazana

BILEĆA - Dražen Subotić, predsjednik Džudo saveza Republike Srpske istakao je da je Skupština u Bileći bila legalno zakazana i da su dezinformacije oko njenog održavanja i doprinijele da ne bude kvoruma.

-Na legalno zakazanoj Skupštini u Bileći bilo je prisutno 38 delegata ispred 19 klubova. U Džudo savezu postoji 41 klub. Uvidom u stanje klubova, odnosno obaveza koje klubovi imaju prema savezu ustanovljeno je da 36 klubova ima pravo glasa.

Predsjednik Skupštine Nenad Rađević je tražio da se ispita status svih prisutnih delegata. Nakon uvida ustanovili smo da dva kluba nemaju pravo glasa, pa je predsjednik Skupštine otkazao današnje zasjedanj jer nema potrebnog kvoruma da radimo legalno- istakao je Dražen Subotić, predsjednik.

On je istakao da je zakazana nova sjednica. - Demantujem glasine da je skupština nelegalno zakazana, jer su te deiznormacije doprinijele nedostatku kvoruma a što je u najmanju ruku nekorektno od starne oportunista koji se predstavljaju da sve rade za razvoj i napredak džudoa u Republici Srpskoj.

Ponovna redovna Skupština se saziva za 4. jun na Jahorini, o čemu ćemo obavijestiti sve članice. Svim delegatima ćemo blagovremeno dostaviti pozive sa prijedlogom dnevnog reda i matrijalima- rekao je Subotić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana