Успјешна сезона кошаркашице из Требиња: Капорова сезону крунисала трофејима

Ратомир Мијановић
Успјешна сезона кошаркашице из Требиња: Капорова сезону крунисала трофејима

Требиње - Повратак на паркет кошаркашице из Требиња Тамаре Капор након опоравка од тешке повреде био је и више него успјешан пошто је стигла до двије шампионске титуле.

Прво је са својом Будућности била најбоља у Јадранској лиги (ЊАБА) да би потом Подгоричанке потврдиле доминацију у домаћем првенству гдје су такође стигле до трофеја намијењеног прваку, те у Купу Црне Горе. Подгоричанке су девети пут освојиле шампионску титулу, седми пут узастопно.

- Ако је судити по резултатима у мушкој и женској конкуренцији, ове сезоне најбоља кошарка на Јадрану игра се у Подгорици. Поред нас, и мушка екипа Будућности је шампион Јадранске лиге што није чудо пошто је направљена одлична селекција, паметно се улаже и ради на дугорочне стазе - изјавила је Капорова.

Тамару је спортски пут из Леотара водио у бањалучки Млади Крајишник, зенички Челик, београдски "Радивој Кораћ" и подгоричку Будућност, а у свим поменутим клубовима по правилу је долазила до трофеја.

- Посљедња година била је за мене и те како турбулентна. Доживјела сам тешку повреду укрштених лигамената, оперисала кољено, опорављала се, тренирала и имала циљ да се опоравим и поново вратим у врхунску форму. Када сам се у децембру вратила на терен, то је био први велики корак, а касније, кад је дошла титула регионалне ЊАБА лиге, била сам свјесна да се сваки рад и те како исплати - казала је Тамара.

Њој ово није први пут да долази до шампионског пехара у регионалном такмичењу јер је то раније учинила са екипом "Радивој Кораћ", али је овај тријумф имао већу специфичну тежину.

- Овај пехар много ми више значи јер сам се вратила на терен након тешке повреде. Имамо одличну екипу и осјећам да ћемо још дуго владати Јадраном - рекла је Капорова.

Срећна због бившег клуба

Срећна је због успјеха свог матичног клуба Требиња 03 који је постао шампион Републике Српске и вратио се у Лигу БиХ.

- Била сам пресрећна кад сам чула за овај одличан резултат наших дјевојака. Од срца честитам њима, али и мојим некадашњим тренерима Милораду Надаждину и Драгану Мрдићу. Понекад се питам, да смо остале све на окупу, ми Требињке, докле бисмо само стигле - истакла је са Тамара са дозом сјете у гласу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана