Штопер Радника појачава норвешког великана

Милан Зубовић
Штопер Радника појачава норвешког великана

Бијељина - Фудбалер Радника Бесим Шербечићу каријеру ће наставити у норвешком великану Розенборгу са којим је договорио сарадњу коју ће сутра озваничити.

Шербечић је напустио камп репрезентације БиХ у Зеници гдје се са осталим играчима спремао за утакмице против САД и Мексика на мини-турнеји по Америци и врати се у Бијељину гдје чека реализацију уговора. Према процјени специјализованог фудбалског сајта "Трансфермаркт" вриједан је 250.000 евра. Генерални секретар семберске екипе Небојша Томић није потврдио нити демантовао наводе о евентуалном трансферу.

- Постоји интересовање за нашег фудбалера, али није у питању један клуб већ више њих. Ништа још није завршено и све би требало да буде познато за два до три дана. Шербечић је уз дозволу напустио камп репрезентације БиХ и налази се са нама у Бијељини - изјавио је Томић.

Он је потврдио да влада велико интересовање за још једног њиховог фудбалера Дину Беширевића који би такође могао ове зиме да напусти екипу и каријеру настави у иностранству. Шербечић је рођен 1998. године игра на позицији штопера, а у минулој полусезони забиљежио је 17 наступа и постигао два поготка док је члан младе У21 селекције БиХ. Дрес Радника задужио је претпрошлог љета када је стигао из градачачке Звијезде, а током 2016. године био је на проби у Стандарду из Лијежа. Тамо је одрадио четири тренинга и одиграо једну утакмицу. Према његовим ријечима тада је задовољио укусе белгијске екипе, али до реализације трансфера није дошло због одређених проблема са документацијом па је он каријеру наставио у Бијељини. Шербечић ће тако постати други играч Радника који ће остварити добар инострани ангажман, а прије њега то је пошло за руком Самиру Мемишевићу који је отишао у холандски Гронинген. Шербечић ће постати још један играч из Премијер лиге који је отишао у Норвешку ове зиме. Прије њега то је пошло за руком Амеру Ордагићу који је прешао у Бран Берген из тузланске Слободе.

Розенборг

Са 25 титула шампиона клуб из Трондхајма најуспјешнији је тим у Норвешкој, док су 11 пута освајали национални Куп. Највеће успјехе у Европи правили су у периоду од 1995. до 2005. када су били скоро редовни учесници Лиге шампиона гдје су одиграли 140 утакмица. У свим европским такмичењима одиграли су 240 утакмица на којима су славили 95 пута, 46 пута су ремизирали, а 99 пута изгубили.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана