Марко Лукић, најмлађи рукометаш Борца: Нисам имао трему, учим од старијих

Душан Репија
Марко Лукић, најмлађи рукометаш Борца: Нисам имао трему, учим од старијих

Бањалука - Најмлађи рукометаш Борац м:тела, који је добио прилику да се покаже, Марко Лукић оставио је добар утисак и са неколико потеза освојио срца публике.

Момак који још није напунио 19 година постигао је два гола и истакао се са још неколико добрих потеза, уопште не остављајући утисак да је практично дебитант пред оволиким бројем гледалаца. Свака утакмица у дресу матичног клуба је посебна, али се европске ипак дубље урежу у сјећање.

- Добро се сјећам квалификација за Лигу шампиона које сам гледао са трибина. Надао сам се да ћу једног дана имати сличну прилику и дошла је три и по године касније. Нисам имао трему, јер сам у клубу већ десетак година, а члан првог тима сам дуже од двије године. Тренер и старији саиграчи много помажу нама младим, како на терену, тако и ван њега и када год послушамо њихове савјете резултат не може изостане. Надам се да ћемо наставити овако и да ћемо поново дочекати Лигу шампиона у нашем граду - рекао је Лукић.

Рукометаши Швијесе представили су се у бољем свјетлу него у првом мечу, али су се побједи ипак радовали домаћи.

- Знали смо да ће бити много теже него у Виљнусу, на крају је и било, мада смо могли да ријешимо меч раније. Ушли смо у серију грешака које они на срећу нису у потпуности материјализовали. Драго ми је што смо обрадовали навијаче и што са двије побједе идемо међу осма најбољих - рекао је Лукић.

Млади бек нема посебних жеља пред сутрашњи жријеб.

- Кога год да извучемо идемо на побједу. То је обавеза када носите дрес Борца, тако смо учени од првог дана када смо дошли у клуб - закључио је Лукић.

Титула први циљ

Игра на четири фронта укључујући и Куп Републике Српске гарант је да ће сви играчи имати прилику да покажу колико могу. Марко Лукић акценат ипак ставља на првенство.

- Надам се да ћемо освојити титулу, иако има неколико клубова који желе то исто. Наравно, желимо и све остале трофеје - рекао је Лукић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана