Новак Ђоковић: Могу исто као Федерер и Надал

Глас Српске
Новак Ђоковић: Могу исто као Федерер и Надал

Абу Даби - Након најдуже паузе у каријери најбољи српски тенисер свих времена Новак Ђоковић сутра се враћа на терен у Абу Дабију, што ће за њега бити нови почетак у којем ће имати исти циљ као прије, а то је да буде најбољи на свијету.

Откако је постао професионални тенисер Ђоковић није навикао да има пуно слободног времена и да дуго не игра. Међутим, као и већина врхунских тенисера задесила га је тежа повреда која га је натјерала да пола године буде ван терена. Након четвртфинала Вимблдона када је повреда лакта била јача од жеље и воље за играњем, он ће сутра око 16 часова истрчати на терен, а тамо ће га чекати бољи из данашњег дуела између Роберта Баутисте Агута и Андреја Рубљова. Ђоковић једва чека да се поново такмичи, а дуга пауза му је добродошла да научи лекцију, јер је олако схватао повреде и не жели да више дође у такву ситуацију.

- Лагао бих вас, не бих био искрен ни према себи, када бих рекао да желим ишта мање од првог места на листи и гренд слем титуле. Знам да сам то све  имао у прошлости, доказао сам себи да могу, па зашто не бих поново? Имам жељу, то је најбитније. Треба да стварно желите нешто, да верујете и посветите се томе. Ја јесам, а сви ми пружају подршку и дају ми енергију која ми треба - истакао је Ђоковић.

Од 2003. године освојио је 12 гренд слем титула, 30 на мастерсу, а укупно 68. Чак 223 седмице провео је на првом мјесту АТП листе, а његови највећи ривали Роџер Федерер и Рафаел Надал показали су му да се може вратити.

- Примарни циљ је да уживам у ономе што радим. То је оно што ме држи у игри. То је оно што држи и Роџера. Видели сте шта је урадио после полугодишње паузе. Вратио се на врх, као и Рафа који је тренутно најбољи на свету. То је доказ да се може. Није питање година, ако водиш рачуна о свом телу и менталном стању, ако сте у души дете и уживате у ономе што радите онда имате и енергије - додао је Ђоковић.

У нову сезону улази са измијењеним тимом, па ће сада сарађивати са Андреом Агасијем и Радеком Штепанеком.

- Разматрали смо како да унапредимо моју игру, да играм ефикасније са што мањим утрошком енергије. Радек је био један од најстаријих активних тенисера, тако да зна како да будете у форми. Андре има невероватан приступ игри и животу и помаже ми да ствари сагледам из другог угла. Оно што ме је задивило у вези са њим је како врло комплексне ствари представља у виду врло прецизних информација - закључио је Ђоковић, који је тренутно 12. играч свијета.

Распоред зависи од здравља

Ђоковић ће почетком сезоне играти на турнирима у Абу Дабију, Дохи и Аустралијен опену, а даљи распоред зависи од стања са лактом.

- Надам се да ћу цео месец играти добро и да ћу стићи далеко на Аустралијен опену. Наравно да имам високе циљеве, знам за шта сам способан, али ово је први пут да имам задршку јер сам свестан у каквом сам стању. Желим да поступим паметно. Ако мене питате, играо бих сваки дан - казао је Ђоковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана