Учесници протесног скупа Правда за Давида остају у парку Петар Кочић

Глас Српске, фото: В. Стојаковић
Учесници протесног скупа Правда за Давида остају у парку Петар Кочић

Бањалука - На Тргу Крајине у Бањалуци данас су одржани протести грађана због хапшења Давора Драгичевића, оца Давида Драгичевића. Приведено је неколико лица, а на Тргу су присутни припадници Јединице за подршку.

Окупљенм се у парку Петар Кочић, предвече обратила Сузана Радановић, мајка трагично настрадалог Давида Драгичевића, казавши да су је привели а да ни она не зна због чега.

“Сутра свако то може дочекати што смо ми дочекали”, рекла је она, поручивши да им нико не може забранити мирна окупљања.

Сузана је рекла да то више није њена борба, она је изгубила оно што је највише вољела, ово је, како је рекла, борба грађана да се сутра не деси то што се њој десило.

Окупљени остају у праку Петар Кочић, јавља новинар “Независних”.

Прије обраћања мајке Сузане грађани  су направили круг око Музеја савремене умјетности и вратили су Трг Крајине кроз парк Петар Кочић.

Како је јавила Н1 понови је ухапшен Драшко Станивуковић, посланик у Народној скупштини Републике Српске, који је нешто раније већ био ухапшен па пуштен уз кривичну пријаву.

Полиција је након кратког задржавања пустила на слободу и Војина Мијатовића из СДП-а. Бранисаву Бореновићу, предсједнику ПДП-а, уручен је прекршајни налог, потврђено је из ПУ Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана