Пријављен напад на повратнике код Гацка, реаговала полиција: Утврђујемо све околности, у кући нико не живи

ГС
Пријављен напад на повратнике код Гацка, реаговала полиција: Утврђујемо све околности, у кући нико не живи

ГАЦКО - Полиција у Гацку извршила је увиђај на кући у мјесту Грачаница након што је власник пријавио оштећење прозорског стакла и ради на утврђивању околности које су довеле то тога, саопштила је Полицијска управа Требиње.

Увиђај је извршен данас по налогу тужиоца Окружног јавног тужилаштва у Требињу након што је оштећење пријавио власник Х.К.

- Полицијски службеници су утврдили да је у кући у којој, према ријечима лица које је пријавило нико не живи, оштећено једно прозорско стакло употребом ватреног оружја - наводи се у полицијском саопштењу.

Припадници Полицијске управе Требиње настављају да предузимају све мјере и радње како би се утврдиле све околности догађаја.

Поступајући тужилац се није могао изјаснити има ли у томе елемената кривичног дјела, те је наложио да му буде достављен извјештај о предузетим мјерама и радњама.

Полиција је реаговала након што је данас прво министар расељених лица и избјеглица ФБиХ Нерин Диздар саопштио да се данас догодио напад на повратничку породицу у Гацку, приликом чега је кориштено ватрено оружје. Диздар је у објави на свом „Фејсбук“ налогу подијелио и фотографије куће на коју је наводно извршен напад.

-Добијам информације о новом нападу на повратнике, овај пут у Гацку, и то уз употребу ватреног оружја. Још један доказ да тровање јавног простора шовинизмом и бјежање од истине и одговорности поново стављају мету на чело жртвама - написао је Диздар на „Фејсбуку“.

Диздар је додао да од власти Републике Српске тражи хитни проналазак и процесуирање одговорних.

-Као што смо премијер и ја рекли повратницима у Гацко прије пар дана, наша подршка њима ће бити већа и јача него икада. Од власти ентитета опет тражимо хитно процесуирање и откривање криваца. Од помоћи би било и да престану са ширењем говора мржње, али се у то не уздамо. У томе их даље спријечити могу државни правосудни органи - додао је Диздар.

Нагласио је да ће Министарство одмах на мјесто догађаја послати своје представнике.

-Министарство ће већ ујутро на лице мјеста послати своје представнике, како би се процијенила штета на стамбеном објекту, као и стање повратничке породице, те осигурала сва потребна подршка - нагласио је Диздар.

Федерални министар унутрашњих послова Рамо Исак разговарао је, како су пренијели медији у Сарајеву, са министром унутрашњих послова Републике Српске Синишом Караном, а тема разговора био је овај случај.

Министар Каран информисао је министра Исака дао полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске, заједно са поступајућим тужитељем, активно раде на расвјетљавању овог догађаја те да је увјерен како ће починиоци ускоро бити откривени, наводи Кликс.

-Министар Исак и министар Каран осуђују све нападе на повратнике у БиХте поручују како полицијски службеници неће имати ни минимум толеранције према лицима која буду угрожавала повратнике у било којем дијелу БиХ или из било којег народа - саопштено је из канцеларије министра Исака.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана