Učesnici protesnog skupa Pravda za Davida ostaju u parku Petar Kočić

Glas Srpske, foto: V. Stojaković
Učesnici protesnog skupa Pravda za Davida ostaju u parku Petar Kočić

Banjaluka - Na Trgu Krajine u Banjaluci danas su održani protesti građana zbog hapšenja Davora Dragičevića, oca Davida Dragičevića. Privedeno je nekoliko lica, a na Trgu su prisutni pripadnici Jedinice za podršku.

Okupljenm se u parku Petar Kočić, predveče obratila Suzana Radanović, majka tragično nastradalog Davida Dragičevića, kazavši da su je priveli a da ni ona ne zna zbog čega.

“Sutra svako to može dočekati što smo mi dočekali”, rekla je ona, poručivši da im niko ne može zabraniti mirna okupljanja.

Suzana je rekla da to više nije njena borba, ona je izgubila ono što je najviše voljela, ovo je, kako je rekla, borba građana da se sutra ne desi to što se njoj desilo.

Okupljeni ostaju u praku Petar Kočić, javlja novinar “Nezavisnih”.

Prije obraćanja majke Suzane građani  su napravili krug oko Muzeja savremene umjetnosti i vratili su Trg Krajine kroz park Petar Kočić.

Kako je javila N1 ponovi je uhapšen Draško Stanivuković, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, koji je nešto ranije već bio uhapšen pa pušten uz krivičnu prijavu.

Policija je nakon kratkog zadržavanja pustila na slobodu i Vojina Mijatovića iz SDP-a. Branisavu Borenoviću, predsjedniku PDP-a, uručen je prekršajni nalog, potvrđeno je iz PU Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana