Мазалица: Да се бесмислице награђују Хелез би доносио златне медаље за БиХ

Срна
Мазалица: Да се бесмислице награђују Хелез би доносио златне медаље за БиХ

БАЊАЛУКА - Министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез постао је синоним за глупости и будалаштине, а да се за то добијају поени само онда би био користан за БиХ, оцијенио је посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица.

-Не само да увреде које је упутио српском члану Предсједништва БиХ Жељки Цвијановић треба да усмјери према себи, већ смо на корак до тога да за човјека који лаже и говори глупости почнемо користити израз “зукан”, по највећем шампиону у тој дисциплини - рекао је Мазалица Срни.

Мазалица је навео да би Зукан, да се за сваку глупост и бесмислицу добијају поени на такмичењима, тек и само онда био користан Босни и Херцеговини, јер би редовно доносио златне медаље.

Он је навео да је Цвијановићева на сједници Савјета безбједности УН износила само и искључиво правне и политичке аргументе, а да свака тврдња има упориште у доказима, цитатима, чињеницама.

-Управо зато ми од таквих као што је Хелез не можемо чути аргументе, већ само увреде. Као што је на десетине пута показао да нема ни трун кредибилитета, да се поставља питање да ли Зукана уопште коментарисати, али нажалост и на срамоту ове земље, тај лажов је министар одбране и у стању је да нам свима нанесе штету, што он редовно чини - рекао је Мазалица.

Да се види ко је он, каже Мазалица, треба навести само неке Зуканове бисере, кога демантују чак и институције БиХ, попут ОБА-а, кад је говорио да предсједник Републике Српске Милорад Додик припрема бијег из БиХ и да се у Српској налазе кампови за обуку паравојних формација.

-У јуну 2023. је говорио како има план Б за обрачун са Републиком Српском, уколико то претходно не ураде Кристијан Шмит и правосуђе БиХ. И сада то демантује, кад га Жељка Цвијановић оптужује за ратнохушкачку реторику. Изгледа кад Зукан навече попије и нешто лупи, то ујутро заборави - оцијенио је Мазалица.

Према његовим ријечима, Хелез је у јуну 2022. због лагања правоснажно осуђен на условну казну због давања лажног исказа, тако да се његово губљење додира са стварношћу може приписати прије безобразлуку, него забораву и алкохолу.

Мазалица је подсјетио да је Хелез у октобру 2014. осуђен на условну казну од осам мјесеци затвора због кафанске туче.

-Као што видимо, министар није у стању ни да контролише свој темперамент и најпримитивније нагоне, а ми очекујемо да буде разложан, да говори аргументима, те да на аргументе Жељке Цвијановић да смислен одговор, умјесто сировог вријеђања - нагласио је Мазалица.

Другим ријечима, каже Мазалица, министар не би требало да буде један Зукан и говори неистине, глупости и наносити штету себи и другима.

-Јер ако Хелез није будала, онда за таквог човјека треба смислити нови назив. Предлажем да то буде управо: зукан - закључио је Мазалица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана