Павић позвао власти на нивоу БиХ да поправе стање у држави или да се повуку

Срна
Павић позвао власти на нивоу БиХ да поправе стање у држави или да се повуку

Бањалука - Предсједник Демократског народног савеза (ДНС) Марко Павић позвао је представнике власти на нивоу БиХ да хитно или поправе стање, или се повуку из власти и препусте је некоме ко ће то успјешно радити.

"Стање у БиХ је турбулентно и не гарантује бољу будућност. Тамо нема скупштинске већине. Потпуно је блокирано доношење закона, упитан је европски пут и они који су довели до овакве ситуације на нивоу БиХ треба хитно, или да поправе стање, или да се повуку из власти и препусте некоме ко ће то успјешно радити", рекао је Павић. 

Он је навео да су на нивоу БиХ "једино радили судови и тужилаштво". 

"А и за њих би било најбоље да нису уопште ни радили, било би данас више повјерења међу народима и међу ентитетима и било би бољег разумијевања прошлости", оцијенио је Павић. 

Он сматра да је у новој години неопходна стабилизација прилика у БиХ, али да је тешко повјеровати да их могу стабилизовати они који су сада на власти. 

"Треба створити повољне услове за изборе. Међутим, већ сада се наговјештава да би избори могли све остало засјенити, а ми у ДНС-у мислимо да је економија изнад избора и да је то оно што ни у једном свом потезу нико не смије заборавити", поручио је Павић. 

Према његовим ријечима, потребно је створити амбијент повољан за европски пут и за убрзање европског пута, као и за привлачење домаћих и страних инвестиција. 

"Ако заиста ова садашња коалиција на нивоу БиХ није у стању да то уради, боље би било да се што прије повуче и пусти то другима да раде", поновио је Павић. 

Он је истакао да је Република Српска остала стабилна и изразио задовољство што је ДНС са својим коалиционим партнерима учествовао у тој стабилности. 

"Има још тога за поправити и радити, али сигуран сам да ће за то бити снаге у наредној години", рекао је Павић. 

Он је додао да ДНС успјешно завршава 2017. годину, да је провео изборе унутар странке, ојачао и обновио се и да је спреман за даље јачање и повећање броја чланства у странци, те да је врло важно да је учествовао у важним догађањима и доношењу важних одлука у Републици Српској. 

"Били смо дио снага које су успјешно водиле Српску у овој години. У Српској очекујем стабилну ситуацију и да ДНС буде један од фактора те стабилности. На изборима идуће године очекујем добре резултате и доста промјена након избора, јер мислим да ће обновљене снаге које кроз изборе добију повјерење имати и нове идеје и нове снаге за што боље резултате", закључио је Павић. 

Он је свим грађанима Републике Српске и БиХ честитао новогодишње и божићне празнике и пожелио им личну и породичну срећу, а чланове ДНС-а позвао да у наредној години покажу шта се то радило свих ових година и да оправдају повјерење грађана које је према ДНС-у све веће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана