Родитељи, баке и дједови у ланцу педофилије

Агенција
Родитељи, баке и дједови у ланцу педофилије

Даблин - Ирска полиција разбила је до сада најокрутнији ланац педофила и злостављача дјеце, међу којима су били њихови родитељи, те дједови и баке.

Портпарол полиције тврди да је ријеч о "најсадистичнијем кругу педофила који је Ирска икад видјела", а истрага је концентрисана на злостављање 15 малишана у добу од новорођенчади до дјеце од десет година.

За нападе, које полиција описује као шокантне, за сада је оптужено шест жена и пет мушкараца, у добу од двадесетих до седамдесетих година живота.

Злостављање дјеце догађало се годинама у Лимерику, а хапшење су спровели детективски тимови и у Типерарију и Керију. Неименовани извор из полиције наводи за локални "Лимерик пост" да је ријеч о застрашујућем случају, те да је старији официр полиције, са много година стажа, у невјерици.

Полиција сматра да се злостављање провлачило генерацијама унутар неколико повезаних породица.

- Са сигурношћу можемо рећи да ће детаљи овог случаја, када их објавимо, шокирати не само Ирску, већ и цијели свијет - наводи портпарол полиције.

Полицијски извори тврде да се могло закључити да су се жртве међусобно познавале и да су осумњичени, такође, били међусобно повезани породичним везама.

Ухапшени су, изгледа, припадници три генерације исте или неколико повезаних породица.

Полни састав ухапшених упућује на закључак да су злостављачи, заправо, били родитељи, те дједови и бабе малишана. Полиција истражује да ли су приступ дјеци имале и особе изван породичног круга.

(Агенције)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана