Zvezdina prekretnica

Agencije
Zvezdina prekretnica

BEOGRAD - Košarkaši Crvene zvezde nisu bili na visini zadataka tokom svih 40 minuta utakmice sa Real Madridom pa su pognute glave napustili parket “Arene” dok će večeras od 19 časova imati priliku da se iskupe.

U goste im dolazi Asvel za kojeg se može reći da je po kvalitetu u rangu “crveno-bijelih”, ali njegovo ime ne smije da zavara, jer je do sada upisao četiri pobjede i tri poraza za razliku od Beograđana koji imaju skor 2-5.

Nagovještaj dobre forme Zvezda je pokazala u meču ABA lige protiv Igokee kada je lako došla do trijumfa dok je ova utakmica samo prva u nizu teških susreta.

Poslije ovog duela “crveno-bijele” očekuje “vječiti” derbi protiv Partizana u istoj dvorani dok je iduće sedmice na rasporedu dupli program u Evroligi kada će gostovati Albi u Berlinu i Žalgirisu u Kaunasu.

Biće to prvi susret ove dvije ekipe u Evroligi, a ekipa iz Vilerbana koje je predgrađe Liona, četiri sezone provela je u eliti, ali nikada nije došlo do međusobnog duela.

Ekipu sa klupe predvodi crnogorski trener Zvezdan Mitrović dok je vlasnik Toni Parker, a 19 puta bila je prvak Francuske.

- Asvel je fizički izuzetno snažan, igra čvrstu odbranu, agresivan je i biće nam potrebni navijači da krenemo od početka dobro. Želimo da nastavimo u dobrom ritmu poslije utakmice sa Igokeom pa i iz dijela meča protiv Reala. Biće ovo teška sedmica, za nas kao i za sve ekipe, sa mnogo putovanja. U svakom meču čeka nas težak protivnik i zato je ovaj posao zabavan. Treniramo svakodnevno, bićemo spremni da krenemo kako treba - rekao je bek Zvezde Bili Beron.

Andrija Gavrilović i dalje je na klupi ekipe gdje dobro radi posao pa postoji mogućnost da bude trajno rješenje.

- Asvel odlično gura i u francuskom prvenstvu gdje nema poraza i dobro su ukomponovana ekipa koja igra u dobroj formi. Protekla sedmica bila je prilika da malo jače treniramo pred dupli program Evrolige, da se pripremimo za ta bliska iskušenja koja nas očekuju. Protiv Igokee je mogao da se nazire taj pomak u formi, a meč protiv Asvela biće ispit - kazao je Gavrilović.

 

Bez De Koloa

U derbiju osmog kola Evrolige CSKA će večeras od 18 časova ugostiti Fenerbahče koji je otputovao bez najboljeg igrača Nanda de Koloa koji ima problema sa jakim grčevima u nogama.

U preostalim utakmicama večeras se sastaju Olimpijakos - Žalgiris (20.30) i Valensija - Bajern (21).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana