Звездина прекретница

Агенције
Звездина прекретница

БЕОГРАД - Кошаркаши Црвене звезде нису били на висини задатака током свих 40 минута утакмице са Реал Мадридом па су погнуте главе напустили паркет “Арене” док ће вечерас од 19 часова имати прилику да се искупе.

У госте им долази Асвел за којег се може рећи да је по квалитету у рангу “црвено-бијелих”, али његово име не смије да завара, јер је до сада уписао четири побједе и три пораза за разлику од Београђана који имају скор 2-5.

Наговјештај добре форме Звезда је показала у мечу АБА лиге против Игокее када је лако дошла до тријумфа док је ова утакмица само прва у низу тешких сусрета.

Послије овог дуела “црвено-бијеле” очекује “вјечити” дерби против Партизана у истој дворани док је идуће седмице на распореду дупли програм у Евролиги када ће гостовати Алби у Берлину и Жалгирису у Каунасу.

Биће то први сусрет ове двије екипе у Евролиги, а екипа из Вилербана које је предграђе Лиона, четири сезоне провела је у елити, али никада није дошло до међусобног дуела.

Екипу са клупе предводи црногорски тренер Звездан Митровић док је власник Тони Паркер, а 19 пута била је првак Француске.

- Асвел је физички изузетно снажан, игра чврсту одбрану, агресиван је и биће нам потребни навијачи да кренемо од почетка добро. Желимо да наставимо у добром ритму послије утакмице са Игокеом па и из дијела меча против Реала. Биће ово тешка седмица, за нас као и за све екипе, са много путовања. У сваком мечу чека нас тежак противник и зато је овај посао забаван. Тренирамо свакодневно, бићемо спремни да кренемо како треба - рекао је бек Звезде Били Берон.

Андрија Гавриловић и даље је на клупи екипе гдје добро ради посао па постоји могућност да буде трајно рјешење.

- Асвел одлично гура и у француском првенству гдје нема пораза и добро су укомпонована екипа која игра у доброј форми. Протекла седмица била је прилика да мало јаче тренирамо пред дупли програм Евролиге, да се припремимо за та блиска искушења која нас очекују. Против Игокее је могао да се назире тај помак у форми, а меч против Асвела биће испит - казао је Гавриловић.

 

Без Де Колоа

У дербију осмог кола Евролиге ЦСКА ће вечерас од 18 часова угостити Фенербахче који је отпутовао без најбољег играча Нанда де Колоа који има проблема са јаким грчевима у ногама.

У преосталим утакмицама вечерас се састају Олимпијакос - Жалгирис (20.30) и Валенсија - Бајерн (21).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана