Utakmica Veleža i Borca prekinuta: Navijači utrčali na teren stadiona Rođeni

G.S.
Utakmica Veleža i Borca prekinuta: Navijači utrčali na teren stadiona Rođeni

MOSTAR - Utakmica 10. kola m:tel Premijer lige BiH između Veleža i Borca prekinuta je u 81. minuti nakon što je banjalučki klub poveo 2:0 zbog ulaska domaćih navijača na teren te se ona večeras neće odigrati do kraja.

 Naime, odmah nakon prekida svi zvaničnici na utakmici održali su krizno zasjedanje.

Kako javlja portal klix.ba iako su predstavnici policije tvrdili da mogu osigurati miran nastavak utakmice, iz Fudbalskog saveza BiH navodno nije došla dozvola za nastavak susreta.

Delegat Dragomir Đajić iz Istočnog Sarajeva je navodno dobio instrukcije iz Saveza da se utakmica konačno prekine pa će ona najvjerovatnije biti registrovana rezultatom 3:0 u korist banjalučkog kluba. Odmah nakon ove odluke uslijedilo je slavlje u svlačionici Borca.

Podsjetimo, Borac je poveo u 37. minuti preko Vranješa koji je pogodio iz slobodnog udarca. Nakon primljenog gola Velež je bezuspješno opsjedao gol golmana Pavlovića, a u 81. sijevnula je kontra Borca koju je u 2:0 pretvorio Vranješ.

Međutim, domaći navijači su sve vrijeme utakmice bili nezadovoljni suđenjem, a nakon drugog gola Borca su upali na teren i utakmica je prekinuta. Sudije i obje ekipe su se povukle u svlačionice te je na kraju odlučeno da se ne odigra posljednjih deset minuta meča.

Domaćini su najviše zamjerali nedosuđen penal nakon starta Zakarića nad Radovićem kod rezultata 0:0, ali i sporni prekšraj koji je prethodio Vranješovom prvom golu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana