Siniša Dujaković, prvotimac Borca: Prva četiri meča putokaz za Evropu

Darko Pašagić
Siniša Dujaković, prvotimac Borca: Prva četiri meča putokaz za Evropu

BANjALUKA - Desni bek Borca Siniša Dujaković, koji je imao velikih zasluga za dobre igre Banjalučana u prvom dijelu sezone, vjeruje da će “crveno-plavi” nastaviti u istom ritmu i da im plasman na međunarodnu scenu ne bi smio izmaći.

Izabranici Branislava Krunića jesenji dio prvenstva završili su na trećem mjestu sa samo bodom zaostatka za vodećim Sarajevom, a drugoplasirani Željezničar je na koti 35, baš kao i Borac.

Prije početka trećeg kruga šampionata Banjalučane osim nedjeljnog duela sa Širokim Brijegom na “Pecari”, koji će biti igran od 17.30 časova, očekuju još susreti sa Sarajevom na Gradskom stadionu i Veležom u Mostaru, a tu se između ubacio i okršaj sa Željezničarom u četvrtfinalu Kupa BiH.  

- Ako ostvarimo dobre rezultate u prvenstvenim mečevima, te sa Željezničarom u Kupu napravili bismo veliki korak ka međunarodnoj sceni, ali treba ići korak po korak. Sada je pred nama teško gostovanje na “Pecari”. Naravno da bi bilo sjajno vratiti se kući sa cijelim plijenom, ali i svaki pozitivan rezultat u ovom trenutku bio bi dobar i tako bi napravio odličnu uvertiru pred derbi sa Sarajevom - naglasio je Dujaković.

Jesenas je ovaj igrač bio gotovo nezaobilazna karika u tim sa Gradskog stadiona i nada se da će tako biti i u nastavku sezone.

- Sigurno da sam se za mjesto među starterima izborio dobrim i napornim radom. Stručni štab je prepoznao moj trud i zalaganje i nadam se da ću biti u timu i na proljeće. Međutim, sigurno da je konkurencija jača nego jesenas, a i sam naš tim je jači u odnosu na prvi dio sezone. Dolaskom Gorana Zakarića i Marina Galića, koji su se veoma brzo uklopili vjerujem da ćemo biti tvrd zalogaj za sve premijerligaše - nastavio je Dujaković. 

Ovaj 29-godišnjak ponikao je na Gradskom stadionu, gdje je i proveo najveći dio karijere, a igrao je još pola sezone za Kozaru iz Gradiške i godinu i po za Metalege iz Jajca. U Borac se vratio u februaru 2017. godine i sa Banjalučanima ima ugovor do ljeta.

- Bilo je nekih razgovora, ali još ništa nismo utanačili. Ne opterećujem se puno da li ću ostati ili otići. U ovom trenutku mi je najvažnije da odigram dobro proljeće, ali ne samo ja, nego i cijela ekipa, i da na taj način izborimo plasman na međunarodnu scenu, što bi bio svakako veliki uspjeh za sve nas u klubu, ali i za cijelu Banjaluku i fudbal Republike  Srpske - dodao je Dujaković.
 

Ziljkić i Milutinović

Pred nedjeljni duel sa Širokim Brijegom trener Borca Branislav Krunić nema većih kadrovskih problema. 

- Nema kažnjenih igrača, a jedino se na lakše povrede žale Almedin Ziljkić i Zoran Milutinović. Ipak, vjerujem da će sa njima dvojicom do premijernog proljećnog susreta sve biti u redu i da će biti u kombinaciji za prvih 11 - naglasio je Dujaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana