Синиша Дујаковић, првотимац Борца: Прва четири меча путоказ за Европу

Дарко Пашагић
Синиша Дујаковић, првотимац Борца: Прва четири меча путоказ за Европу

БАЊАЛУКА - Десни бек Борца Синиша Дујаковић, који је имао великих заслуга за добре игре Бањалучана у првом дијелу сезоне, вјерује да ће “црвено-плави” наставити у истом ритму и да им пласман на међународну сцену не би смио измаћи.

Изабраници Бранислава Крунића јесењи дио првенства завршили су на трећем мјесту са само бодом заостатка за водећим Сарајевом, а другопласирани Жељезничар је на коти 35, баш као и Борац.

Прије почетка трећег круга шампионата Бањалучане осим недјељног дуела са Широким Бријегом на “Пецари”, који ће бити игран од 17.30 часова, очекују још сусрети са Сарајевом на Градском стадиону и Вележом у Мостару, а ту се између убацио и окршај са Жељезничаром у четвртфиналу Купа БиХ.  

- Ако остваримо добре резултате у првенственим мечевима, те са Жељезничаром у Купу направили бисмо велики корак ка међународној сцени, али треба ићи корак по корак. Сада је пред нама тешко гостовање на “Пецари”. Наравно да би било сјајно вратити се кући са цијелим плијеном, али и сваки позитиван резултат у овом тренутку био би добар и тако би направио одличну увертиру пред дерби са Сарајевом - нагласио је Дујаковић.

Јесенас је овај играч био готово незаобилазна карика у тим са Градског стадиона и нада се да ће тако бити и у наставку сезоне.

- Сигурно да сам се за мјесто међу стартерима изборио добрим и напорним радом. Стручни штаб је препознао мој труд и залагање и надам се да ћу бити у тиму и на прољеће. Међутим, сигурно да је конкуренција јача него јесенас, а и сам наш тим је јачи у односу на први дио сезоне. Доласком Горана Закарића и Марина Галића, који су се веома брзо уклопили вјерујем да ћемо бити тврд залогај за све премијерлигаше - наставио је Дујаковић. 

Овај 29-годишњак поникао је на Градском стадиону, гдје је и провео највећи дио каријере, а играо је још пола сезоне за Козару из Градишке и годину и по за Металеге из Јајца. У Борац се вратио у фебруару 2017. године и са Бањалучанима има уговор до љета.

- Било је неких разговора, али још ништа нисмо утаначили. Не оптерећујем се пуно да ли ћу остати или отићи. У овом тренутку ми је најважније да одиграм добро прољеће, али не само ја, него и цијела екипа, и да на тај начин изборимо пласман на међународну сцену, што би био свакако велики успјех за све нас у клубу, али и за цијелу Бањалуку и фудбал Републике  Српске - додао је Дујаковић.
 

Зиљкић и Милутиновић

Пред недјељни дуел са Широким Бријегом тренер Борца Бранислав Крунић нема већих кадровских проблема. 

- Нема кажњених играча, а једино се на лакше повреде жале Алмедин Зиљкић и Зоран Милутиновић. Ипак, вјерујем да ће са њима двојицом до премијерног прољећног сусрета све бити у реду и да ће бити у комбинацији за првих 11 - нагласио је Дујаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана