Novi trener Zvijezde 09 Adnan Zildžović vjeruje u opstanak

Darko Pašagić
Novi trener Zvijezde 09 Adnan Zildžović vjeruje u opstanak

BIJELjINA - Novi šef stručnog štaba Zvijezde 09 Adnan Zildžović svjestan je težine zadatka koji je preuzeo, ali vjeruje da ništa nije nemoguće i da šanse za opstanak u eliti nisu izgubljene.

Premijerligaš iz etno-sela Stanišići poslije 12 kola nalazi se na posljednjoj poziciji, ali stručnjak, koji je trenersku karijeru gradio u Sloveniji, potom bio u Albaniji, a prošle sezone i na klupi Mladosti iz Doboja kod Kaknja želi prije svega da psihički prodrma ekipu i da do zimske pauze osvojio što je moguće više bodova.

- Ekipu sam već gledao na utakmici Kupa Republike Srpske protiv Rudara 1925 i dobro je što je zabilježena pobjeda. Dobro je što je i u toku reprezentativna pauza, tako da ću u narednih desetak dana imati priliku da se malo bolje upoznam sa igračima od kojih sam nekima i bio trener, kao što su Bojan Marković i Fedor Predragović. Ognjena Đelmića odlično poznajem, a tu je još nekoliko igrača u čije kvalitete sam imao prilike da se ranije uvjerim. Zato vjerujem da ću veoma brzo dobiti uvid u stvarno stanje stvari što se tiče igračkog kadra - naglasio je Zildžović.

Istakao je da će za njegov tim svaka naredna utakmica biti kvalifikaciona.

- Prvi naredni protivnik nam je Borac. To je tim o kojem ne treba trošiti puno riječi, ali vjerujem da ću uspjeti da do susreta sa Banjalučanima posložim neke stvari i da taj meč dočekamo potpuno takmičarski spremni. Najvažnije je da u svakoj narednoj utakmici igrači pruže svoj maksimum, a onda će i rezultati doći - dodao je Zildžović, koji će za najbliže saradnike imati one koji su i do sada bili u stručnom štabu Zvijezde 09.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana