Kapiten Borca Aleksandar Subić: Sloboda kaznila naše promašaje

Dejan Kondić
Kapiten Borca Aleksandar Subić: Sloboda kaznila naše promašaje

BANOVIĆI - Fudbaleri Borca doživjeli su drugi poraz u sezoni, pošto je bolja od njih bila tuzlanska Sloboda u Banovićima (2:0).

Sve je moglo da bude drugačije da je tim Nenada Lalatovića imao malo više sreće na startu meča. Dva puta je prečku pogodio Benjamin Tatar, a dobru šansu imao Momčilo Mrkaić. Stativu je pogodio i igrač domaćih Adam Vošnjak. Ipak, dva pogotka sa distance Eldara Mehmedovića kumovali su porazu tima iz Platonove ulice. Kapiten Borca Aleksandar Subić smatra da su njegovi saigrači prikazali dobru partiju u Banovićima, ali da lopta prosto nije htjela u gol.

- Nismo izgledali loše, imali smo nekoliko šansi koje nismo iskoristili. Primili smo golove u najgorim mogućim trenucima, krajem prvog i početkom drugog dijela. Mehmedović je stvarno odlično pogodio, lopta mu je u oba slučaja “sjela”, nema tu šta da se kaže. Možda bi utakmica otišla u nekom drugom pravcu da smo poentirali iz naših prilika. Imali smo tri puta više šansi nego protiv Igmana u prošlom kolu kada smo slavili. Igra je isto bila mnogo bolja nego u nekim prethodnim mečevima koje smo dobili. Bilo je i grešaka, ali idemo dalje - rekao je Subić.

U ranoj fazi meča teren je morao da napusti Dejan Meleg, koji je povrijedio zglob, a danas bi trebalo da bude poznato koji je stepen povrede.

- Nisam najbolje vidio šta se dogodilo. Tražio je izmjenu, nadam se da će biti sve u redu. Svaki igrač nam je bitan, jer ulazimo u seriju teških mečeva - kazao je Subić.

Priznaje Borčev lijevi bek da su svi u klubu mislima okrenuti derbiju šestog prvenstvenog kola protiv Željezničara, koji se narednog vikenda igra u Novom Gradu. Tim sa “Grbavice” je na svom terenu potvrdio snagu ubjedljivo savladavši Tuzla siti sa 4:2.

- Vidjeli smo koliko su jaki i kvalitetni jer su u jednom trenutku vodili sa čak 4:0 protiv odličnog tima koji je prije nekoliko dana dobio Sarajevo sa 5:1. Željezničar je ekipa koja predstavlja spoj mladosti i iskustva. Bolji su sigurno nego prošle godine, vidjećemo šta će biti. Mi ćemo dati sve od sebe da dobijemo taj meč - poručio je Subić.

Premijer liga

1. Široki Brijeg         4        3        1        0        5:1     10

2. Sarajevo 4        3        0        1        9:8     9

3. Željezničar    5        2        2        1        9:8     8

4. Borac     5        2        1        2        6:7     7

5. Tuzla siti                3        1        1        1        7:5     4

6. Sloga (D)         4        1        1        2        10:9   4

7. Velež     3        1        1        1        4:3     4

8. Sloboda 3        1        1        1        2:2     4

9. Posušje 4        1        1        2        4:6     4

10. Leotar 5        1        1        3        3:10   4

11. Zrinjski        2        1        0        1        5:3     3

12. Igman   2        0        0        2        0:2     0

 Lista strijelaca

4 gola: Kulenović (Sloga, Doboj),

3 gola: B. Vukoja (Široki Brijeg), Gasal (Željezničar),

2 gola: Ahmetović, Ikić (Sarajevo), Santos, Štilić (Željezničar), Stevanović (Sloga, Doboj), Bilbija (Zrinjski), Meleg (Borac), Smajlagić (Tuzla siti), Mehmedović (Sloboda)...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana