Капитен Борца Александар Субић: Слобода казнила наше промашаје

Дејан Кондић
Капитен Борца Александар Субић: Слобода казнила наше промашаје

БАНОВИЋИ - Фудбалери Борца доживјели су други пораз у сезони, пошто је боља од њих била тузланска Слобода у Бановићима (2:0).

Све је могло да буде другачије да је тим Ненада Лалатовића имао мало више среће на старту меча. Два пута је пречку погодио Бењамин Татар, а добру шансу имао Момчило Мркаић. Стативу је погодио и играч домаћих Адам Вошњак. Ипак, два поготка са дистанце Елдара Мехмедовића кумовали су поразу тима из Платонове улице. Капитен Борца Александар Субић сматра да су његови саиграчи приказали добру партију у Бановићима, али да лопта просто није хтјела у гол.

- Нисмо изгледали лоше, имали смо неколико шанси које нисмо искористили. Примили смо голове у најгорим могућим тренуцима, крајем првог и почетком другог дијела. Мехмедовић је стварно одлично погодио, лопта му је у оба случаја “сјела”, нема ту шта да се каже. Можда би утакмица отишла у неком другом правцу да смо поентирали из наших прилика. Имали смо три пута више шанси него против Игмана у прошлом колу када смо славили. Игра је исто била много боља него у неким претходним мечевима које смо добили. Било је и грешака, али идемо даље - рекао је Субић.

У раној фази меча терен је морао да напусти Дејан Мелег, који је повриједио зглоб, а данас би требало да буде познато који је степен повреде.

- Нисам најбоље видио шта се догодило. Тражио је измјену, надам се да ће бити све у реду. Сваки играч нам је битан, јер улазимо у серију тешких мечева - казао је Субић.

Признаје Борчев лијеви бек да су сви у клубу мислима окренути дербију шестог првенственог кола против Жељезничара, који се наредног викенда игра у Новом Граду. Тим са “Грбавице” је на свом терену потврдио снагу убједљиво савладавши Тузла сити са 4:2.

- Видјели смо колико су јаки и квалитетни јер су у једном тренутку водили са чак 4:0 против одличног тима који је прије неколико дана добио Сарајево са 5:1. Жељезничар је екипа која представља спој младости и искуства. Бољи су сигурно него прошле године, видјећемо шта ће бити. Ми ћемо дати све од себе да добијемо тај меч - поручио је Субић.

Премијер лига

1. Широки Бријег         4        3        1        0        5:1     10

2. Сарајево 4        3        0        1        9:8     9

3. Жељезничар    5        2        2        1        9:8     8

4. Борац     5        2        1        2        6:7     7

5. Тузла сити                3        1        1        1        7:5     4

6. Слога (Д)         4        1        1        2        10:9   4

7. Вележ     3        1        1        1        4:3     4

8. Слобода 3        1        1        1        2:2     4

9. Посушје 4        1        1        2        4:6     4

10. Леотар 5        1        1        3        3:10   4

11. Зрињски        2        1        0        1        5:3     3

12. Игман   2        0        0        2        0:2     0

 Листа стријелаца

4 гола: Куленовић (Слога, Добој),

3 гола: Б. Вукоја (Широки Бријег), Гасал (Жељезничар),

2 гола: Ахметовић, Икић (Сарајево), Сантос, Штилић (Жељезничар), Стевановић (Слога, Добој), Билбија (Зрињски), Мелег (Борац), Смајлагић (Тузла сити), Мехмедовић (Слобода)...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана