Golman Subotić nije trebao da nastupi, a postao je junak derbija: Nisam mogao da izdam ekipu

D. D.
Golman Subotić nije trebao da nastupi, a postao je junak derbija: Nisam mogao da izdam ekipu

BANjALUKA - Golman Slađan Subotić je uz Božu Tepića bio junak pobjede rukometaša Borca. Banjalučani su u drugom dijelu utakmice preokrenuli protiv Leotara i na kraju slavili sa 23:22.

Ovo je prvi trijumf Banjalučana u sezoni 2022/23 nakon takođe dva minimalna poraza u Trebinju u prvenstvu BiH i Svesrpskom kupu.

Subotić nije uopšte ni trebao da bude u sastavu ekipe jer je imao temperaturu veče pred utakmicu. Stručni štab je želio da ga poštedi, ali je on na svoju odgovornost stao na meč i u drugom dijelu imao osam odbrana, a kolega Berin Brkić je zaustavio sedmerac.

Njihove odbrane donijele su saigračima mogućnost za lagane golove, povratak u meč a na kraju i za pobjedu.

-Imao sam temperaturu pred meč, pa su treneri ujutro zvali da ne moram da nastupim protiv Leotara. Srećom bilo mi bolje i odlučio sam da ipak budem u timu i da pomognem koliko je to moguće. Nisam želio da ostavim saigrače u derbiju. Naši treneri zaista misle na zdravlje i paze na sve nas, ali sam imao veliku želju da pomognem saigračima i da se odužim stručnom štabu. Osjećao sam se bolje i nije bilo dileme jer sam osjetio da sam bolje tako da je ispalo najbolje za sve nas- istakao je Subotić.

Leotar je tokom meča imao i pet golova viška, ali su Banjalučani na kraju ipak došli do trijumfa. Trebinjski klub je u prvom dijelu dominirao dok je u drugom Borac pronašao način da zaustavi njihove nalete i primio je samo devet golova.

- U prvom dijelu smo imali problema gdje nam je na kraju njihovog napada padala koncentracija, tako da su dolazili u dobre prilike i pogađali. U takvoj situaciji kada je odbrana pucala bilo je teže i nama golmanima da imamo bolji učinak. U drugom poluvremenu odigrali smo dosta bolje. Bila ja znatno čvršća odbrana, gdje je najviše pucalo na krilima, gdje mi imamo mnogo veće šanse da zaustavimo rivala. Tako smo se i spremali za ovu utakmicu . Zaustavili smo Vladimira Stankovića, njegovu saradnju sa pivotom i igru dva na dva. Svjesno smo išli na to napad trpi, ali da moramo da odigramo jaku odbranu kako bi došli do pobjede. U prvom dijelu tako nije bilo puno golova, dok smo u drugom napravili preokret i došli do pobjede koja će nam puno značiti za nastavak sezone, jer smo u prvom dijelu gubili ovakve mečeve- istakao je Subotić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana