Голман Суботић није требао да наступи, а постао је јунак дербија: Нисам могао да издам екипу

Д. Д.
Голман Суботић није требао да наступи, а постао је јунак дербија: Нисам могао да издам екипу

БАЊАЛУКА - Голман Слађан Суботић је уз Божу Тепића био јунак побједе рукометаша Борца. Бањалучани су у другом дијелу утакмице преокренули против Леотара и на крају славили са 23:22.

Ово је први тријумф Бањалучана у сезони 2022/23 након такође два минимална пораза у Требињу у првенству БиХ и Свесрпском купу.

Суботић није уопште ни требао да буде у саставу екипе јер је имао температуру вече пред утакмицу. Стручни штаб је желио да га поштеди, али је он на своју одговорност стао на меч и у другом дијелу имао осам одбрана, а колега Берин Бркић је зауставио седмерац.

Њихове одбране донијеле су саиграчима могућност за лагане голове, повратак у меч а на крају и за побједу.

-Имао сам температуру пред меч, па су тренери ујутро звали да не морам да наступим против Леотара. Срећом било ми боље и одлучио сам да ипак будем у тиму и да помогнем колико је то могуће. Нисам желио да оставим саиграче у дербију. Наши тренери заиста мисле на здравље и пазе на све нас, али сам имао велику жељу да помогнем саиграчима и да се одужим стручном штабу. Осјећао сам се боље и није било дилеме јер сам осјетио да сам боље тако да је испало најбоље за све нас- истакао је Суботић.

Леотар је током меча имао и пет голова вишка, али су Бањалучани на крају ипак дошли до тријумфа. Требињски клуб је у првом дијелу доминирао док је у другом Борац пронашао начин да заустави њихове налете и примио је само девет голова.

- У првом дијелу смо имали проблема гдје нам је на крају њиховог напада падала концентрација, тако да су долазили у добре прилике и погађали. У таквој ситуацији када је одбрана пуцала било је теже и нама голманима да имамо бољи учинак. У другом полувремену одиграли смо доста боље. Била ја знатно чвршћа одбрана, гдје је највише пуцало на крилима, гдје ми имамо много веће шансе да зауставимо ривала. Тако смо се и спремали за ову утакмицу . Зауставили смо Владимира Станковића, његову сарадњу са пивотом и игру два на два. Свјесно смо ишли на то напад трпи, али да морамо да одиграмо јаку одбрану како би дошли до побједе. У првом дијелу тако није било пуно голова, док смо у другом направили преокрет и дошли до побједе која ће нам пуно значити за наставак сезоне, јер смо у првом дијелу губили овакве мечеве- истакао је Суботић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана