Bratunac iznenadio Igokeu pred svojim navijačima u Ligi BiH: Istorijska pobjeda Bratunca vodi ka Ligi šest

Milan Zubović
Bratunac iznenadio Igokeu pred svojim navijačima u Ligi BiH: Istorijska pobjeda Bratunca vodi ka Ligi šest

BRATUNAC - Jednu od najvećih pobjeda u svojoj istoriji ostvarili su košarkaši Bratunca koji su pred svojim navijačima pobijedili Igokeu sa 84:71, u 16. kolu Lige BiH.

 

Domaćin je iskoristio umor Aleksandrovčana od gostujućeg susreta ABA lige sa Zadrom i stigao do desetog trijumfa u sezoni kojim je najavio nastavak borbe za Ligu za prvaka, a ovo mu je bila peta pobjeda u posljednjih šest mečeva.

- Ovo je velika pobeda za nas jer sada imamo veliku šansu da se domognemo Lige 6. Trijumf nad velikom ekipom, kakva je Igokea, daje samopouzdanje mojim igračima za nastavak takmičenja kao i svima koji rade u klubu te je ovo jedan od dokaza da smo na pravom putu. Presudila je naša energija i činjenica da smo bili odmorniji jer su oni bili umorni od meča sa Zadrom - izjavio je trener Bratunca Ognjen Radić.

Najefikasniji pojedinac domaćeg tima Dejan Ćup nekada je nastupao za Igokeu baš kao i Nikola Gajić te Mladen Pantić koji je imao samo tri poena manje od Ćupa.

- Bili smo rasterećeni i izborili smo veoma bitnu pobjedu za nas. Bio je ovo meč u kojem smo mogli samo da dobijemo, ne da izgubimo jer smo igrali protiv veoma jake ekipe. Veoma motivisano smo započeli susret, ušli u dobar ritam, pogodili neke šuteve koji su nam dali sigurnost tako da smo baš bili na visini zadatka - istakao je Ćup.

Trener Igokee Dragan Bajić razloge poraza takođe je vidio u naporima kroz koje je prošao njegov tim u posljednje vrijeme dok na ovom meču nije računao na Rašada Vona i kapitena Savu Lešića.

- Stigao nas je umor od gostovanja Zadru kao i malo emotivno pražnjenje nakon četiri vezane pobjede u ABA ligi kada smo igrali pod grčom jer nam je gorilo pod nogama. Poraz ne shvatamo kao katastrofu, jedan smo već doživjeli, a jasno nam je da ostale ekipe iz Lige BiH imaju veliku želju da nas dobiju kao što mi imao da pobijedimo klubove u regionalnom takmičenju - rekao je Bajić.

 

BRATUNAC 84

IGOKEA 71

(25:14, 24:24, 19:18, 16:15)

Dvorana: Sportska u Bratuncu.

Gledalaca: 1000

Sudije: Seid Nožinović, Faruk Ališehović, Nermin Kasumović.

BRATUNAC: Ćup 18, Pilčević 12, Foster 3, Pantić 15, Gajić 6, Hlučoveski 5, Vučičević 12, Jokić, Đurišić 9, Milošević, Long, Pavlović 4. Trener: Ognjen Radić.

IGOKEA: Evans 6, Talić 18, Ilić 6, Kočić 4, Gagić 15, Simeunović 5, Nikolić 5, Simanić, Topolović, Vulić 12. Trener: Dragan Bajić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana