Братунац изненадио Игокеу пред својим навијачима у Лиги БиХ: Историјска побједа Братунца води ка Лиги шест

Милан Зубовић
Братунац изненадио Игокеу пред својим навијачима у Лиги БиХ: Историјска побједа Братунца води ка Лиги шест

БРАТУНАЦ - Једну од највећих побједа у својој историји остварили су кошаркаши Братунца који су пред својим навијачима побиједили Игокеу са 84:71, у 16. колу Лиге БиХ.

 

Домаћин је искористио умор Александровчана од гостујућег сусрета АБА лиге са Задром и стигао до десетог тријумфа у сезони којим је најавио наставак борбе за Лигу за првака, а ово му је била пета побједа у посљедњих шест мечева.

- Ово је велика победа за нас јер сада имамо велику шансу да се домогнемо Лиге 6. Тријумф над великом екипом, каква је Игокеа, даје самопоуздање мојим играчима за наставак такмичења као и свима који раде у клубу те је ово један од доказа да смо на правом путу. Пресудила је наша енергија и чињеница да смо били одморнији јер су они били уморни од меча са Задром - изјавио је тренер Братунца Огњен Радић.

Најефикаснији појединац домаћег тима Дејан Ћуп некада је наступао за Игокеу баш као и Никола Гајић те Младен Пантић који је имао само три поена мање од Ћупа.

- Били смо растерећени и изборили смо веома битну побједу за нас. Био је ово меч у којем смо могли само да добијемо, не да изгубимо јер смо играли против веома јаке екипе. Веома мотивисано смо започели сусрет, ушли у добар ритам, погодили неке шутеве који су нам дали сигурност тако да смо баш били на висини задатка - истакао је Ћуп.

Тренер Игокее Драган Бајић разлоге пораза такође је видио у напорима кроз које је прошао његов тим у посљедње вријеме док на овом мечу није рачунао на Рашада Вона и капитена Саву Лешића.

- Стигао нас је умор од гостовања Задру као и мало емотивно пражњење након четири везане побједе у АБА лиги када смо играли под грчом јер нам је горило под ногама. Пораз не схватамо као катастрофу, један смо већ доживјели, а јасно нам је да остале екипе из Лиге БиХ имају велику жељу да нас добију као што ми имао да побиједимо клубове у регионалном такмичењу - рекао је Бајић.

 

БРАТУНАЦ 84

ИГОКЕА 71

(25:14, 24:24, 19:18, 16:15)

Дворана: Спортска у Братунцу.

Гледалаца: 1000

Судије: Сеид Ножиновић, Фарук Алишеховић, Нермин Касумовић.

БРАТУНАЦ: Ћуп 18, Пилчевић 12, Фостер 3, Пантић 15, Гајић 6, Хлучовески 5, Вучичевић 12, Јокић, Ђуришић 9, Милошевић, Лонг, Павловић 4. Тренер: Огњен Радић.

ИГОКЕА: Еванс 6, Талић 18, Илић 6, Кочић 4, Гагић 15, Симеуновић 5, Николић 5, Симанић, Тополовић, Вулић 12. Тренер: Драган Бајић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана