Aleksandar Trifunović, trener Igokee započeo pripreme: Da tim bude najbolji igrač

Milan Zubović
Aleksandar Trifunović, trener Igokee započeo pripreme: Da tim bude najbolji igrač

Laktaši - Prvi put Igokea će tokom cijele sezone igrati na dva fronta, ABA ligi i Ligi BiH, a košarkaši su započeli pripreme za naredna iskušenja.

Na prvom treningu u Laktašima bilo je mnogo novih lica, a iz prošlosezonskog tima ostala su samo četvorica kao i novi trener Aleksandar Trifunović. Sava Lešić bio je najbolji igrač ekipe iz Aleksandrovca prošle sezone i priznao je da se poželio košarke jer nije igrao skoro pet mjeseci nakon što su izborili opstanak na Jadranu.

- Ekipa je dosta promenjena u odnosu na prošlu godinu i ostala smo nas četvorica. Dolaskom trenera Trifunovića ambicije su veće nego što su bile prošle godine, ali opet iz ove perspektive nije zahvalno pričati o tome jer fokus mora biti na treningu i da idemo utakmicu po utakmicu. Nismo jedini koji su se pojačali ovog leta to su uradile i ostale ekipe koje su napravile super rostere dok je prednost našeg rostera ta što ćemo imati više igrača u rotaciji jer ćemo igrati na dva fronta - rekao je Lešić pored kojeg su ostali još Dalibor Ilić, Marko Luković i Darko Talić.

Na prvom treningu nije bilo Rašada Vona koji u Laktaše stiže u petak i dan kasnije priključuje se ekipi. Sa njim će Igokea biti ozbiljan faktor na Jadranu i ne bi trebalo da se bori za opstanak kao prošle sezone.

- Teško je imati garanciju bilo čega i ekipa je birana shodno finansijskim mogućnostima, zajedno sa ljudima koji su me angažovali. Bili smo maksimalno štedljivi i trebalo je da izaberemo funkcionalan tim u odnosu na novac kojeg smo mogli da uložimo, a sve po mom trenerskom ukusu. Ima nasleđenih stvari od prošle godine što trebamo uklopiti u selektiranje. Probali smo da biramo ekipu koja će moći da konkurentno igra sa svakim timom, na svakom terenu i iz selekcije igrača najbolji igrač bude tim - rekao je Trifunović.

Među novajlijama su Litvanac Vaidis Kariniauskas, Amerikanci Denis Kliford i Kinan Evans te iskusni hrvatski košarkaš Marko Tomas.

- Počelo je dosta opušteno i sljedećih dana biće intenzivnije dok je najbitnije i da sve krene bez povreda i da što bolje uđemo u sezonu. Bitno da je imamo dobar roster jer su se i ostale ekipe pojačale, a jasno je da će se isti kvartet boriti za jednu od prve četiri pozicije. Ostale ekipe imaju šansu da nekome pomrse račune i vidimo se u krugu timova koji će svakome biti neugodan protivnik. Kako sezona bude odmicala tako ćemo ljestvicu očekivanja podizati ili spuštati, a sada je prerano za neke sudove. Važno je da stvorimo dobru hemiju u ekipi jer bez nje nema dobrih rezultata u timskom sportovima - rekao je Tomas.

 

Plan priprema

Trifunović je iznio plan priprema.

- Svima smo blizu i svima smo daleko jer nismo na dobroj poziciji. Imamo dve dogovorene utakmice na našem terenu krajem meseca i onda idemo u Kranjsku goru gde ćemo igrati sa Laškim i Ulmom, a u povratku sa Cibonom. Odbili smo poziv iz Turke jer nismo mogli da vežemo tri utakmice i sada smo kratki za dve dok želim da to budu što jači protivnici da vidim gde smo i šta smo. Čekamo Vona čiji dolazak je prolongiran zbog putnih isprava - rekao je Trifunović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana