Александар Трифуновић, тренер Игокее започео припреме: Да тим буде најбољи играч

Милан Зубовић
Александар Трифуновић, тренер Игокее започео припреме: Да тим буде најбољи играч

Лакташи - Први пут Игокеа ће током цијеле сезоне играти на два фронта, АБА лиги и Лиги БиХ, а кошаркаши су започели припреме за наредна искушења.

На првом тренингу у Лакташима било је много нових лица, а из прошлосезонског тима остала су само четворица као и нови тренер Александар Трифуновић. Сава Лешић био је најбољи играч екипе из Александровца прошле сезоне и признао је да се пожелио кошарке јер није играо скоро пет мјесеци након што су изборили опстанак на Јадрану.

- Екипа је доста промењена у односу на прошлу годину и остала смо нас четворица. Доласком тренера Трифуновића амбиције су веће него што су биле прошле године, али опет из ове перспективе није захвално причати о томе јер фокус мора бити на тренингу и да идемо утакмицу по утакмицу. Нисмо једини који су се појачали овог лета то су урадиле и остале екипе које су направиле супер ростере док је предност нашег ростера та што ћемо имати више играча у ротацији јер ћемо играти на два фронта - рекао је Лешић поред којег су остали још Далибор Илић, Марко Луковић и Дарко Талић.

На првом тренингу није било Рашада Вона који у Лакташе стиже у петак и дан касније прикључује се екипи. Са њим ће Игокеа бити озбиљан фактор на Јадрану и не би требало да се бори за опстанак као прошле сезоне.

- Тешко је имати гаранцију било чега и екипа је бирана сходно финансијским могућностима, заједно са људима који су ме ангажовали. Били смо максимално штедљиви и требало је да изаберемо функционалан тим у односу на новац којег смо могли да уложимо, а све по мом тренерском укусу. Има наслеђених ствари од прошле године што требамо уклопити у селектирање. Пробали смо да бирамо екипу која ће моћи да конкурентно игра са сваким тимом, на сваком терену и из селекције играча најбољи играч буде тим - рекао је Трифуновић.

Међу новајлијама су Литванац Ваидис Кариниаускас, Американци Денис Клифорд и Кинан Еванс те искусни хрватски кошаркаш Марко Томас.

- Почело је доста опуштено и сљедећих дана биће интензивније док је најбитније и да све крене без повреда и да што боље уђемо у сезону. Битно да је имамо добар ростер јер су се и остале екипе појачале, а јасно је да ће се исти квартет борити за једну од прве четири позиције. Остале екипе имају шансу да некоме помрсе рачуне и видимо се у кругу тимова који ће свакоме бити неугодан противник. Како сезона буде одмицала тако ћемо љествицу очекивања подизати или спуштати, а сада је прерано за неке судове. Важно је да створимо добру хемију у екипи јер без ње нема добрих резултата у тимском спортовима - рекао је Томас.

 

План припрема

Трифуновић је изнио план припрема.

- Свима смо близу и свима смо далеко јер нисмо на доброј позицији. Имамо две договорене утакмице на нашем терену крајем месеца и онда идемо у Крањску гору где ћемо играти са Лашким и Улмом, а у повратку са Цибоном. Одбили смо позив из Турке јер нисмо могли да вежемо три утакмице и сада смо кратки за две док желим да то буду што јачи противници да видим где смо и шта смо. Чекамо Вона чији долазак је пролонгиран због путних исправа - рекао је Трифуновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана