Papu Franju kamere "uhvatile" u prodavnici CD-ova, otkriveno kakvu muziku voli slušati

GS
Foto: Kliks

Papa Franjo, koji je inače zaljubljenik u klasičnu muziku, iskrao se u utorak uvečer iz Vatikana da poseti stare prijatelje koji vode prodavnicu muzičkih CD-ova u Rimu.

 Posjeta je trebala ostati privatna, ali Javier Martinez-Brocal, reporter televizijske novinske agencije Rome Reports, slučajno je bio u tom području, snimio to svojim telefonom i objavio na Twitteru.Papa Franjo je ostao u prodavnici StereoSound u blizini drevnog Panteona nešto više od 10 minuta.

Glasnogovornik Vatikana rekao je da je on otišao tamo da blagoslovi radnju jer je nedavno renovirana.Martinez-Brocal je rekao da su mu vlasnici radnje rekli da su se sprijateljili s papom prije mnogo godina, kada je bio kardinal.Posjetio bi njihovu radnju kako bi kupio CD-ove klasične muzike kada je bio u Rimu zbog crkvenog posla i boravio u obližnjoj rezidenciji za sveštenike.Rekli su da su papi dali CD s klasičnom muzikom, ali nisu otkrili detalje,prenosi Kliks.

Poznato je da Franjo voli Betovena,  -- pa čak i tango muziku iz njegove rodne Argentine.Na snimku se vidi papa kako napušta radnju i ulazi u jednostavan bijeli Fiat 500 s vatikanskim tablicama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana