Папу Фрању камере "ухватиле" у продавници ЦД-ова, откривено какву музику воли слушати

ГС
Foto: Кликс

Папа Фрањо, који је иначе заљубљеник у класичну музику, искрао се у уторак увечер из Ватикана да посети старе пријатеље који воде продавницу музичких ЦД-ова у Риму.

 Посјета је требала остати приватна, али Јавиер Мартинез-Броцал, репортер телевизијске новинске агенције Роме Репортс, случајно је био у том подручју, снимио то својим телефоном и објавио на Тwиттеру.Папа Фрањо је остао у продавници СтереоСоунд у близини древног Пантеона нешто више од 10 минута.

Гласноговорник Ватикана рекао је да је он отишао тамо да благослови радњу јер је недавно реновирана.Мартинез-Броцал је рекао да су му власници радње рекли да су се спријатељили с папом прије много година, када је био кардинал.Посјетио би њихову радњу како би купио ЦД-ове класичне музике када је био у Риму због црквеног посла и боравио у оближњој резиденцији за свештенике.Рекли су да су папи дали ЦД с класичном музиком, али нису открили детаље,преноси Кликс.

Познато је да Фрањо воли Бетовена,  -- па чак и танго музику из његове родне Аргентине.На снимку се види папа како напушта радњу и улази у једноставан бијели Фиат 500 с ватиканским таблицама.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана