Nesvakidašnje takmičenje: Učenici ulovili preko 600 pacova

GS
Nesvakidašnje takmičenje: Učenici ulovili preko 600 pacova

Jedna škola osmislila je nesvakidašnje takmičenje u kom učestvuju njihovi učenici, a krajnji cilj je iskorjenjivanje glodara.

Djeca radosno dodiruju pacove golim rukama, ponosna na sinoćni ulov i usredsređena na to da što prije istrebe glodare iz okolnih šuma.

Ova mala ostrvska škola u Halfmun Beju na ostrvu Rakiura nedavno je organizovala takmičenje u lovu na glodare, kako bi podstakli |ecu da uhvate i ubiju što više pacova koji predstavljaju veliki problem za zajednicu, a i kako bi sačuvali ekosistem ptica.

Oko 40 učenika uhvatilo je više od 600 pacova tokom 100-dnevnog izazova. Među njima se istakao i jedan petogodišnjak, koji je uspio da uhvati i ubije 60 pacova za tri mjeseca, piše Guardian, a prenosi Telegraf.

Na snimcima koji su nastali tokom takmičenja vidi se kako |eca iz kofa izbacuju na travu pacove i redaju ih po veličini. Prije takmičenja svako dijete je dobilo improvizovanu zamku koju je moglo da koristi za lov. Ove zamke napravljene su od recikliranih materijala.

"Čak su i petogodišnjaci zaista zaljubljeni u ovo takmičenje. Oni znaju šta im je krajnji cilj", kaže Ema Dženkinson, predsjednica školskog odbora, koja je pomogla u organizaciji takmičenja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana