Несвакидашње такмичење: Ученици уловили преко 600 пацова

ГС
Несвакидашње такмичење: Ученици уловили преко 600 пацова

Једна школа осмислила је несвакидашње такмичење у ком учествују њихови ученици, а крајњи циљ је искорјењивање глодара.

Дјеца радосно додирују пацове голим рукама, поносна на синоćни улов и усредсређена на то да што прије истребе глодаре из околних шума.

Ова мала острвска школа у Халфмун Беју на острву Ракиура недавно је организовала такмичење у лову на глодаре, како би подстакли |ецу да ухвате и убију што више пацова који представљају велики проблем за заједницу, а и како би сачували екосистем птица.

Око 40 ученика ухватило је више од 600 пацова током 100-дневног изазова. Међу њима се истакао и један петогодишњак, који је успио да ухвати и убије 60 пацова за три мјесеца, пише Гуардиан, а преноси Телеграф.

На снимцима који су настали током такмичења види се како |еца из кофа избацују на траву пацове и редају их по величини. Прије такмичења свако дијете је добило импровизовану замку коју је могло да користи за лов. Ове замке направљене су од рециклираних материјала.

"Чак су и петогодишњаци заиста заљубљени у ово такмичење. Они знају шта им је крајњи циљ", каже Ема Џенкинсон, предсједница школског одбора, која је помогла у организацији такмичења.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана