Danica Šmic u 83 godini pomaže sugrađanima

Srna
Danica Šmic u 83 godini pomaže sugrađanima

BEOGRAD - U Srbiji je registrovano 69.000 volontera, a jedna od najstarijih Danica Šmic (83) u razgovoru sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Darijom Kisić Tepavčević istakla je da ni virus korona nije prepreka za volontiranje.

Danica Šmic, profesor matematike u penziji, rekla je da svakodnevno pomaže Beograđanima, prije svega u snabdijevanju hranom i lijekovima.

Prema njenim riječima, pandemija je pokazala da pomoć može i drugačije da funkcioniše ako se ljudi prilagode, saopšteno je iz Ministarstav za rad, boračka i socijalna pitanja Srbije.

Ona je dodala da je i sinove i unuke učila da uvijek treba da pomažu onima kojima je to neophodno, kao i da smatra da djecu tome treba učiti od malih nogu.

Tepavčevićeva je istakla da joj je velika čast što je imala priliku da upozna jednu od najstarijih volonterki u Srbiji, koja, kako je ukazala, treba da bude uzor svima u humanitarnom radu.

Predsjednik Crvenog krsta Srbije Dragan Radovanović rekao je da je Danica Šmic član telefonskog kruga za pomoć starijim sugrađanima, a koji se tokom aktuelne situacije pokazao kao dobra platforma.

Radovanović je naveo da je od marta do kraja decembra prošle godine bilo registrovano više od 300.000 poziva Crvenom krstu Srbije za različite oblike pomoći.

U Srbiji je registrovano 69.000 volontera, od kojih je 30.000 njih svakodnevno angažovano u programima pomoći, rekao je Radovanović.

Prema njegovim riječima, u toku epidemije realizovano je više od 680.000 akcija prema pojedincima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana