Даница Шмиц у 83 години помаже суграђанима

Срна
Даница Шмиц у 83 години помаже суграђанима

БЕОГРАД - У Србији је регистровано 69.000 волонтера, а једна од најстаријих Даница Шмиц (83) у разговору са министром за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Даријом Кисић Тепавчевић истакла је да ни вирус корона није препрека за волонтирање.

Даница Шмиц, професор математике у пензији, рекла је да свакодневно помаже Београђанима, прије свега у снабдијевању храном и лијековима.

Према њеним ријечима, пандемија је показала да помоћ може и другачије да функционише ако се људи прилагоде, саопштено је из Министарстав за рад, борачка и социјална питања Србије.

Она је додала да је и синове и унуке учила да увијек треба да помажу онима којима је то неопходно, као и да сматра да дјецу томе треба учити од малих ногу.

Тепавчевићева је истакла да јој је велика част што је имала прилику да упозна једну од најстаријих волонтерки у Србији, која, како је указала, треба да буде узор свима у хуманитарном раду.

Предсједник Црвеног крста Србије Драган Радовановић рекао је да је Даница Шмиц члан телефонског круга за помоћ старијим суграђанима, а који се током актуелне ситуације показао као добра платформа.

Радовановић је навео да је од марта до краја децембра прошле године било регистровано више од 300.000 позива Црвеном крсту Србије за различите облике помоћи.

У Србији је регистровано 69.000 волонтера, од којих је 30.000 њих свакодневно ангажовано у програмима помоћи, рекао је Радовановић.

Према његовим ријечима, у току епидемије реализовано је више од 680.000 акција према појединцима.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана