Zgrada u Vogošći stavljena u izolaciju nakon što je potvrđen slučaj koronavirusa

G.S.
Zgrada u Vogošći stavljena u izolaciju nakon što je potvrđen slučaj koronavirusa

Štab civilne zaštite Opštine Vogošća je održao vanrednu sjednicu nakon što je potvrđen slučaj korona virusa i donio hitne mjere kako bi se suzbilo dalje širenje virusa.

“Donesena je naredba kojom se stambena zgrada na broju 2 u ulici Samira Gradišića stavlja u potpunu izolaciju počevši od 26. marta 2020. godine. To podrazumjeva da će ulaz i izlaz iz zgrade biti zabranjen svim osobama osim zdravstvenih radnika, policijskih službenika i ovlaštenih pripadnika Civilne zaštite”, stoji u saopštenju Štaba Civilne zaštite Opštine Vogošća.

U toku trajanja izolacije stanarima stambene zgrade u izolaciji sve potrepštine kao što su namirnice i lijekovi bit će, kako je to saopšteno, dostavljeni putem službi zaštite i spašavanja.

“Prema saznanjima dobijenim od Doma zdravlja Vogošća gospođa kod koje je utvrđeno prisustvo koronavirusa sama se javila i bila u samoizolaciji i nema naznaka da je somoizolaciju prekidala. Neovisno o tim podacima poduzimaju se hitre mjere kako bi se utvrdilo da li je i s kim naša sugrađanka u tom periodu kontaktirala”, navodi se u saopštenju.

Štab civilne zaštite Vogošća moli sugrađane da ne podliježu panici koju bi eventualne dezinformacije koje se šire društvenim mrežama mogle izazvati.(klix.ba)

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana