Зграда у Вогошћи стављена у изолацију након што је потврђен случај коронавируса

Г.С.
Зграда у Вогошћи стављена у изолацију након што је потврђен случај коронавируса

Штаб цивилне заштите Општине Вогошћа је одржао ванредну сједницу након што је потврђен случај корона вируса и донио хитне мјере како би се сузбило даље ширење вируса.

“Донесена је наредба којом се стамбена зграда на броју 2 у улици Самира Градишића ставља у потпуну изолацију почевши од 26. марта 2020. године. То подразумјева да ће улаз и излаз из зграде бити забрањен свим особама осим здравствених радника, полицијских службеника и овлаштених припадника Цивилне заштите”, стоји у саопштењу Штаба Цивилне заштите Општине Вогошћа.

У току трајања изолације станарима стамбене зграде у изолацији све потрепштине као што су намирнице и лијекови бит ће, како је то саопштено, достављени путем служби заштите и спашавања.

“Према сазнањима добијеним од Дома здравља Вогошћа госпођа код које је утврђено присуство коронавируса сама се јавила и била у самоизолацији и нема назнака да је сомоизолацију прекидала. Неовисно о тим подацима подузимају се хитре мјере како би се утврдило да ли је и с ким наша суграђанка у том периоду контактирала”, наводи се у саопштењу.

Штаб цивилне заштите Вогошћа моли суграђане да не подлијежу паници коју би евентуалне дезинформације које се шире друштвеним мрежама могле изазвати.(klix.ba)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана