Zamijenjen poslovnik federalnog parlamenta, omogućeno održavanje onlajn sjednica

Srna
Zamijenjen poslovnik federalnog parlamenta, omogućeno održavanje onlajn sjednica

SARAJEVO - Sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH (FBiH) u vanrednim situacijama moći će se održavati onlajn, odnosno elektronskim putem, odlučeno je na današnjoj sjednici ovog doma.

Izmjena poslovnika, kojom se omogućava održavanje onlajn sjednica, bila je jedina tačka dnevnog reda vanredne sjednice, a svi prisutni poslanici glasali su za ovu izmjenu.

Sjednica je održana u sarajevskom Domu mladih, uz poštovanje mjera socijalne distance i drugih epidemiološko-zaštitnih mjera, prenijeli su sarajevski mediji.

Štab civilne zaštite Kantona Sarajevo izuzeo je iz naredbi o zabrani okupljanja održavanje sjednica federalnog i parlamenta BiH.

Za sutra je zakazana sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH koji bi takođe trebalo da izmijeni poslovnik kako bi se u vrijeme stanja prirodne i druge nesreće omogućilo onlajn zasjedanje ovog doma.

Održavanjem onlajn sjednica oba doma Parlamenta FBiH biće omogućeno da usvajaju zakone tokom epidemije virusa korona, a prvi bi, prema najavama, već ove sedmice trebalo da bude zakon za suzbijanje negativnih ekonomskih posljedica

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana