Замијењен пословник федералног парламента, омогућено одржавање онлајн сједница

Срна
Замијењен пословник федералног парламента, омогућено одржавање онлајн сједница

САРАЈЕВО - Сједнице Представничког дома Парламента Федерације БиХ (ФБиХ) у ванредним ситуацијама моћи ће се одржавати онлајн, односно електронским путем, одлучено је на данашњој сједници овог дома.

Измјена пословника, којом се омогућава одржавање онлајн сједница, била је једина тачка дневног реда ванредне сједнице, а сви присутни посланици гласали су за ову измјену.

Сједница је одржана у сарајевском Дому младих, уз поштовање мјера социјалне дистанце и других епидемиолошко-заштитних мјера, пренијели су сарајевски медији.

Штаб цивилне заштите Кантона Сарајево изузео је из наредби о забрани окупљања одржавање сједница федералног и парламента БиХ.

За сутра је заказана сједница Дома народа Парламента ФБиХ који би такође требало да измијени пословник како би се у вријеме стања природне и друге несреће омогућило онлајн засједање овог дома.

Одржавањем онлајн сједница оба дома Парламента ФБиХ биће омогућено да усвајају законе током епидемије вируса корона, а први би, према најавама, већ ове седмице требало да буде закон за сузбијање негативних економских посљедица

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана