Vozač direktora kompanije "Igman" iz Konjica druga žrtva virusa korona u BiH

GS
Vozač direktora kompanije "Igman" iz Konjica druga žrtva virusa korona u BiH

SARAJEVO - Pedesettrogodišnji muškarac iz Konjica koji je bio zaražen virusom korona i u subotu primljen u mostarsku bolnicu preminuo je, potvrđeno je iz Kriznog štaba Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Preminuli je radio  kao vozač direktora kompanije „Igman“ iz Konjica, a kao i direktoru „Igmana" i njemu je bila potvrđena zaraza virusom, objavio je Kliks.

Iz Kriznog štaba su kazali da je preminuli imao obostranu upalu pluća, a u Univerzitetsku kliničku bolnicu Mostar primljen je u subotu.

Muškarac koji je preminuo navodno je i ranije je imao određene zdravstvene poteškoće.

Zaraza virusom koronau Konjicu počela je nakon svečanosti organizovane 11. marta, kojom je obilježena 70. godišnjica kompanije „Igman“, a kasnije je potvrđeno prisustvo virusa kod direktora i još tri radnika.

U Kriznom štabu su naveli da je jedan zaraženi u teškom stanju, prenose Nezavisne.

Iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH su ranije naveli da je do sada u Federaciji BiH na virus korona testirano 400 osoba, a da je kod njih 45 potvrđeno oboljenje Kovid-19.

Najviše slučajeva zaraze virusom korona u FBiH - 22 zabilježeno je u Hercegovačko-neretvanskom kantonu, slijede Zeničko-dobojski kanton s osam, Unsko-sanski kanton s pet te Bosansko-podrinjski s četiri.

U Kantonu Sarajevu imaju tri slučaja oboljenja COVID-19, a po jedan u Posavskom, Srednjobosanskom i Zapadnohercegovačkom kantonu. Najviše testova na korona virus 153 obavljeno je Hercegovačko-neretvanski kanton, a potom u Tuzlanskom kantonu gdje su urađena 94 testa i svi su bili negativni.

Prije tri dana starija žena preminula je u Bihaću od posljedica zaraze virusom korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana