U Tuzli preminuo bivši funkcioner SDP-a BiH Hakija Meholjic: Do kraja života tvrdio da je Izetbegović prodao Srebrenicu

D. M.
U Tuzli preminuo bivši funkcioner SDP-a BiH Hakija Meholjic: Do kraja života tvrdio da je Izetbegović prodao Srebrenicu

Tuzla - Hakija Meholjić, ratni načelnik policije u Srebrenici i dugogodišnji funkcioner SDP-a BiH koji je u maju ove godine isključen iz te stranke preminuo je juče ujutro u 70. godini u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, potvrđeno je iz ove medicinske ustanove.

Prema riječima ljekara, Meholjić je u Univerzitetski klinički centar Tuzla primljen u utorak oko 17 časova usljed izliva krvi u mozak od čijih posljedica je i preminuo rano ujutro oko četiri sata.

Podsjećanja radi, Hakija Meholjić je u nekoliko navrata javno tvrdio da je ratni bošnjački lider Alija Izetbegović prodao” Srebrenicu.

- Na srebreničkoj krvi zaustavljen je rat u BiH. Srebrenica je prodata da bi Sarajevo bilo kanton. Bio sam u srebreničkoj delegaciji 1993. godine u Sarajevu kada nam je Alija Izetbegović predložio da se Srebrenica žrtvuje za Vogošću. Alija je tada tražio ne da se ubije, nego zakolje 5.000 Bošnjaka u Srebrenici. Bili smo u sarajevskom hotelu “Holidej in” kada sam ustao i pitao ga je li on lud i ko će poubijati toliki narod. Poslije toga čekao se samo povoljan trenutak da se umiješa međunarodna zajednica i to se, nažalost, desilo 1995. godine. Alija Izetbegović je aminovao da se dozvoli genocid, a Srbi su nasjeli na nešto što je ranije spremano - govorio je Meholjić nekoliko puta u intervjuima i javnim nastupima.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana